Kars’ta 11 milyon liralık iş tamamlandı

Kars’ta 11 milyon liralık iş tamamlandı

Kars Barajı göl alanında kalan köy yollarının deplasesi, asfalt kaplama ve koruyucu tedbirleri işi tamamlanarak hizmete alındı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Su tutma işlemine başlanılan Kars Barajı göl alanında ulaşım yolları kalan köylere ait deplase yolu, bitümlü sathi kaplaması (BSK) ve gerekli yerlere koruyucu çelik emniyet bariyerleri yapılmak suretiyle 12 kilometrelik yol, DSİ 24. Bölge Müdürlüğü ile Kars İl Özel İdaresi arasında yapılan protokol çerçevesinde 11 milyon liraya mal olan işin yapımı tamamlanarak hizmete alındı.

Bu iş kapsamında; toplam 12 kilometrelik deplase yolu, asfalt kaplaması, gerekli görülen yerlere bin 500 metre koruyucu çelik emniyet bariyerleri yapıldığını belirten DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, “Bu yoldan faydalanacak olan yerleşim birimleri ise; Kars İli Susuz İlçesine bağlı Aynalı, Alçılı, Ortalar, Kayadibi, Çamurlu, İncesu, Çamçavuş ile Kars Merkez Boğazköy köyünün Kars İl Merkezine ve birbirleriyle olan ulaşımını sağlamaktadır. Yolun başlangıcı Merkeze bağlı Çakmak Köyünden başlamakta ve Susuz İlçesine bağlı İncesu Köyünde son bulmaktadır.  Bu yatırımların 2018 yılı içinde bitirilmesi için sağladıkları bütçe imkânı ve bölgemize yapılan yatırımlara ilişkin destek ve ilgilerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ve DSİ Genel Müdürümüz Sayın Mevlüt Aydın’a en kalbi teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Kazasız ve belasız emniyetli bir şekilde kullanmalarını temenni ediyoruz. Hayırlı olsun.” dedi.

kars’ta-11-milyon-liralik-is-tamamlandi-(1).jpgkars’ta-11-milyon-liralik-is-tamamlandi-(2).jpgkars’ta-11-milyon-liralik-is-tamamlandi-(3).jpgkars’ta-11-milyon-liralik-is-tamamlandi-(4).jpgkars’ta-11-milyon-liralik-is-tamamlandi-(5).jpgkars’ta-11-milyon-liralik-is-tamamlandi-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler