Kars’ta 15 Temmuz Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Kars’ta 15 Temmuz Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Kars Valisi Rahmi Doğan, “15 Temmuz’u en ağır yaşayan illerden birisi Kars” dedi.

Kars'ta Çıldır Gölü kenarında oluşturulan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Ormanı’na 2 bin 500 çam fidanı dikildi. 

Vali Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülizar Doğan ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Ormanı’na fidan dikerek can suyu verdi. 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade eden Vali Rahmi Doğan, Kars’ta 2017 yılında 1 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını söyledi.

Vali Rahmi Doğan, "Çıldır Gölü’nün kenarındayız. Bugünkü fidan dikme kampanyasını buradan başlatmış bulunuyoruz. İlimizde bu yıl içerisinde 1 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Bu bölgede de 10 bin fidan dikeceğiz. Bölge oldukça güzel, biliyorsunuz Çıldır Gölü’ne ayrı bir önem veriyoruz. Gölü turizme kazandırma anlamında, yatırımlar yapıyoruz. İlerisi içinde bu bölgenin ağaçlandırılmış olması, Kars için, bölgemiz için ciddi bir güzellik sağlayacaktır. Doğal güzellik sağlayacaktır. Bugün hep birlikte kamu kurumlarındaki personel ile birlikte, eşlerimizle birlikte burada dikim yapıyoruz. İnşallah toprağa bıraktığımız fidanların tamamı tutar, memleketimize, milletimize bereketle yağmurlar getirir. Güzellik katar diye temenni ediyorum" dedi.

“Kars 15 Temmuz’u en şiddetli yaşayan illerden birisi”

15 Temmuz şehirlerine Allah’tan rahmet dileyen Vali Rahmi Doğan, “15 Temmuz bizim tabi hiçbir zaman unutmadığımız, unutmayacağımız bir gün, tabi şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Allah onlara gani gani rahmet eylesin. Onlar o gün gözlerini kırpmadan tankların önüne çıktılar. Bu devletin, bu milletin, bu toprakları düşmandan kurtardılar. Biz millet olarak onlara şükranlarımızı ifade ediyoruz. Allah onları gani gani rahmet etsin. 2 bin 500’e yakın gazimiz var. Onlara da şifalar diliyoruz. Onlar her zaman gönlümüzde, bu millet onları asla unutmayacak. Milletçe yad edeceğiz. Tabi buradaki ormanın ismini de 15 Temmuz Şehitler Ormanı olarak koyduk. Biliyorsunuz Kars’ta 15 Temmuz Ankara ve İstanbul’dan sonra en şiddetli darbenin yaşandığı illerden bir tanesidir. Biz onları da bu vesileyle unutturmama adına burada onları fidanla buluşturuyoruz. Allah onlara rahmet etsin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülizar Doğan, kurum ve daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Ormanı’na çam fidanı dikti. Dikilen fidanlara can suyu verildi.

kars’ta-15-temmuz-hatira-ormani-olusturuldu-(1).jpgkars’ta-15-temmuz-hatira-ormani-olusturuldu-(2).jpgkars’ta-15-temmuz-hatira-ormani-olusturuldu-(3).jpgkars’ta-15-temmuz-hatira-ormani-olusturuldu-(4).jpgkars’ta-15-temmuz-hatira-ormani-olusturuldu-(5).jpgkars’ta-15-temmuz-hatira-ormani-olusturuldu-(6).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler