Kars'ta 170 Kişi Gözaltına Alındı!

Kars'ta 170 Kişi Gözaltına Alındı!

Kars Valiliğinden FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) mensubu rütbeli askerler tarafından mevcut hükümetimizi yıkmak ve devlet yönetimini ele geçirmek maksadı ile yapılan darbe girişimi hakkında açıklama yapıldı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Yapılan basın açıklamasında; "Toplam 170 kişi gözaltına alınmış olup, bunlardan; (1)’i adli kontrol şartıyla olmak üzere (29)’u serbest bırakılmış, (43)’ü tutuklanmış ve (97)’sinin gözaltı durumları devam etmektedir." denildi.

Yapılan basın açıklaması şöyle:

FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) mensubu rütbeli askerler tarafından mevcut hükümetimizi yıkmak ve devlet yönetimini ele geçirmek maksadı ile 15.07.2016 günü saat 22:00 sıralarında silahlı darbe girişiminde bulunulmuştur. Bu bağlamda; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN başta olmak üzere, birçok devlet büyüğümüze karşı saldırıda bulunulmuş, devletin stratejik noktaları savaş uçakları ile bombalanmış, emniyet güçleri ve sivil vatandaşlara yönelik öldürme eylemleri gerçekleştirilmiştir.

İlimizde konu ile ilgili yapılan çalışmalarda (21.07.2016, saat 11:00 itibariyle);

Toplam 170 kişi gözaltına alınmış olup, bunlardan; (1)’i adli kontrol şartıyla olmak üzere (29)’u serbest bırakılmış, (43)’ü tutuklanmış ve (97)’sinin gözaltı durumları devam etmektedir.

Serbest bırakılanların dağılımı şu şekildedir: Er-erbaş (29).

Tutuklanan şahısların dağılımı şu şekildedir: Tuğgeneral (2), Albay (1), Yarbay (4), Binbaşı (3), Yüzbaşı (2), Üsteğmen (4), Teğmen (1), Astsubay (4), Uzman (7), Vali Yardımcısı (2), Hakim-Savcı (11), Emniyet Amiri (1), Komiser Yardımcısı (1).

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler