Kars'ta 180 öğrenci, Satranç Turnuvasında kıyasıya yarışıyor

Kars'ta 180 öğrenci, Satranç Turnuvasında kıyasıya yarışıyor

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından organize edilen satranç turnuvası devam ediyor.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Kars Öğretmen Evinde düzenlenen turnuvaya, 37 takımdan oluşan 180 öğrenci katılıyor. İlimizde okul sporları faaliyet programı kapsamında bir hafta sürecek olan turnuvada 180 öğrenci minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde kıyasıya mücadele ediyor.

Kars 14. Mkz. Piy.Tug. Kom. Tuğgeneral Turan İnan da turnuvada mücadele deden öğrencileri ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Gürsel Polat ve Türkiye Satranç Federasyonu Kars İl Temsilcisi Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Barış Sarı’ya emeklerinden dolayı teşekkür eden Tuğgeneral İnan, öğrenciler ile sohbetinde satrancın önemini anlattı.

Satranç Turnuvası ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Türkiye Satranç Federasyonu Kars İl Temsilcisi Prof. Dr. Barış Sarı, minikler, küçükler, gençler ve yıldızlar turnuvasına 33 takımdan oluşan 160 öğrenicinin katıldığını söyledi.

Turnuvada dereceye giren sporcuların, 29 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında bölge şampiyonasında Kars’ı temsil edeceklerini de açıklayan Sarı: “Bölge birinciliklerinde de başarılı olan sporcularımız daha sonra muhtelif tarihlerde düzenlenecek olan Türkiye Okullararası Satranç Şampiyonasın da ilimizi temsil etmeye devam edecekler. Turnuvada minikler kategorisinde 3.cü ve 4.cü sınıflar, küçükler kategorisinde genellikle 5.ci ve 6.ci sınıflar, yıldızlar kategorisinde ise 7.ci 8.ci sınıflar, gençler kategorisinde ise lise öğrencileri turnuvaya katılım sağlıyor. 5 gün sürecek ve Cuma günü öğlen ödül töreniyle turnuvamız tamamlanacak. Tugay Komutanımız Sayın Tuğgeneral Turan İnan da bizleri ziyaret etti ve çok hoş bir ziyaret oldu. Çocuklarda çok sevindi. İleride kurum amirlerimizin de bize desteği devam ettikçe daha iyi turnuvalarımız olacak. Bir yıldır Türkiye Satranç Federasyonunun il temsilciliğini yürütüyorum. Kafkas Üniversitesinde ki görevimin dışında gençlere ve çocuklara satrancı öğretmeye, sevdirmeye ve bu turnuvaları yönetemeye çalışıyoruz” dedi. 

karsta-180-ogrenci,-satranc-turnuvasinda-kiyasiya-yarisiyor-(1).jpgkarsta-180-ogrenci,-satranc-turnuvasinda-kiyasiya-yarisiyor-(2).jpgkarsta-180-ogrenci,-satranc-turnuvasinda-kiyasiya-yarisiyor-(3).jpgkarsta-180-ogrenci,-satranc-turnuvasinda-kiyasiya-yarisiyor-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler