Kars'ta, 2 Ayrı Yürüyüş Güzergahı ve Toplantı Alanı Belirlendi

Kars'ta, 2 Ayrı Yürüyüş Güzergahı ve Toplantı Alanı Belirlendi

Açık Yer Toplantısı, Gösteri ve Yürüyüş Alanları, Afiş, Pankart ve Benzeri İlanların asılacağı yerler belli oldu.

Kars Valiliği makamında alınan onay ile Açık Yer Toplantısı, Gösteri ve Yürüyüş Alanları, Afiş, Pankart ve Benzeri İlanların asılacağı yerler belli olarak uygulamaya konuldu. Konu hakkında Kars Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

"2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Yer ve Güzergâhı” başlıklı 6. Maddesi ve aynı Kanunun uygulanmasına dair Yönetmeliğin 3. Maddesi gereğince ilimiz merkezinde gerçek ve tüzel kişilerin aynı kanun kapsamında düzenleyecekleri açık hava toplantılarının yapılabileceği (2) ayrı yürüyüş güzergâhı ve toplantı alanı, 2911 sayılı Kanun ve bu kanunun uygulanmasına dair Yönetmelik kapsamında TBMM' de grubu bulunan ve ilimiz merkezinde teşkilatlanması olan 4 siyasi parti il başkanlığı, 3 sendika, 4 oda başkanlığı ve Belediye Başkanlığının görüşleri alınarak belirlenmiş olup, Valilik Makamından alınan Onay uygulamaya konulmuştur.

Bu nedenle;

AÇIK YER TOPLANTISI YAPILACAK MAHALLER:

Ekli krokide belirlenen,

1. Toplantı alanı: Cumhuriyet Caddesi, İsmail AYTEMİZ Caddesi, Kazım Karabekir Küme’si, Pompa Sokak ile DDY Gar Binası arasındaki alan 1 nolu açık yer toplantı mahallidir.

2. Toplantı alanı: Haydar ALİYEV Caddesi üzerinde bulunan Kars Eski Şehir Stadyumu arka girişi, Cumhuriyet Caddesi, İnönü Caddesi arasında kalan alan 2 nolu açık yer toplantı mahallidir.

GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜNE GEÇMEK ÜZERE TOPLANMA ALANI:

Yürüyüşe geçmek üzere toplanılacak yer yine ekli krokide gösterilen Şehit Er Asım Akçay Sokak, Fırat Sokak, Demiryolu arasında kalan Kömür Tevzii giriş kapısı karşısında bulunan boş alan gösteri yürüyüşüne geçmek üzere toplanma alanıdır.

GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ GÜZERGAHI:

1.Güzergah: Toplanma yeri olan Kömür Tevzii önündeki boş alandan Şehit Er Asım Akçay Sokak, Şehit J.Asb. Üçvş. Feyzullah KAYA Caddesi (eski Tren Hattı Caddesi), İsmail Hakkı Alaca Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, DDY Gar Binası önüne kadar olan güzergah, 1 nolu gösteri yürüyüşü güzergahıdır.

2. Güzergah: Toplanma yeri olan Kömür Tevzii önündeki boş alandan Şehit Er Asım Akçay Sokak, GAMP Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Haydar ALİYEV Caddesi (eski Ordu Caddesi), Eski Şehir Stadyumunun arka giriş kapısına kadar olan güzergah 2 nolu gösteri yürüyüşü güzergahıdır.

DAĞILMA YERLERİ:

1.Güzergah: DDY Gar Binası önünde son bulduğundan, Gar Binası önünden küçük gruplar halinde İstasyon Caddesi, Davut Aksu Caddesi, Sinan Şamil Sam Caddesi, Cumhuriyet Caddesini takip eden güzergah 1 nolu dağılma güzergahıdır.

2.Güzergah: Eski Şehir Stadyumunun arka girişinde son bulduğundan, Stadyum arka girişinden küçük gruplar halinde Haydar ALİYEV Caddesi, İnönü Caddesi, Cumhuriyet Caddesini takip eden güzergah 2 nolu dağılma güzergahıdır.

AFİŞ, PANKART VE BENZERİ İLANLARIN ASILACAĞI YERLER:

Toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin kamuoyuna duyurulması amacıyla kullanılacak pankartlar ile afişlerin Kars Belediye Başkanlığınca tespit edilen yerlere asılması hususları Valilik Makamının Onayı ile uygun görülmüş, tespit edilen bu yerler ilan tarihinden itibaren 15 gün sonunda yürürlüğe girecektir. Basına ve kamuoyuna duyurulur."

karsta,-2-ayri-yuruyus-guzergahi-ve-toplanti-alani-belirlendi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler