Kars’ta 2 diyaliz hastasını ekipler kurtardı

Kars’ta 2 diyaliz hastasını ekipler kurtardı

Kars’ta kar nedeniyle köyde mahsur kalan iki diyaliz hastasını ekipler kurtardı.

Volkan KARABAĞ

Kars’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan iki farklı köyde mahsur kalan 2 diyaliz hastası İl Özel İdaresi ve UMKE ekipleri tarafından evlerinden alınarak hastaneye götürüldü.

Kars merkez ve ilçelerinde günlerdir etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Digor ilçesine bağlı Türkmeşen köyünde yaşayan diyaliz hastası Mehmet Faruk Abravci (51) ile Yağlıca köyünde yaşayan Müheddin Taş (75) ulaşımın sağlanamaması nedeniyle diyalize gidemedi.

Ailelerin ihbarı üzerine köylere Digor İlçe Özel İdare ve Kars Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) sevk edildi.

Özel İdare ekiplerinin rotatif ve greyder ile kapalı köy yolunu açarak hastanın evlerine ulaştı. UMKE ekipleri tarafı tarafından Abravci ve Taş evlerinden alınarak Digor Devlet Hastanesine sevk edildi.

Hastaların genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Diyaliz hastası Mehmet Faruk Abravci’nın yakını Necati Nefayaz, “Hastamız diyaliz hastasıydı, yollar kapalıydı. Müracaat ettik, Allah devletimizden razı olsun geldi yolu açtı hastamızı aldı. Sağ olun, var olun.” dedi.

kars’ta-2-diyaliz-hastasini-ekipler-kurtardi-(1).jpgkars’ta-2-diyaliz-hastasini-ekipler-kurtardi-(2).jpgkars’ta-2-diyaliz-hastasini-ekipler-kurtardi-(3).jpgkars’ta-2-diyaliz-hastasini-ekipler-kurtardi-(4).jpgkars’ta-2-diyaliz-hastasini-ekipler-kurtardi-(5).jpgkars’ta-2-diyaliz-hastasini-ekipler-kurtardi-(6).jpgkars’ta-2-diyaliz-hastasini-ekipler-kurtardi-(7).jpgkars’ta-2-diyaliz-hastasini-ekipler-kurtardi-(8).jpgkars’ta-2-diyaliz-hastasini-ekipler-kurtardi-(9).jpgkars’ta-2-diyaliz-hastasini-ekipler-kurtardi-(10).jpgkars’ta-2-diyaliz-hastasini-ekipler-kurtardi-(11).jpgkars’ta-2-diyaliz-hastasini-ekipler-kurtardi-(12).jpgkars’ta-2-diyaliz-hastasini-ekipler-kurtardi-(13).jpgkars’ta-2-diyaliz-hastasini-ekipler-kurtardi-(14).jpgkars’ta-2-diyaliz-hastasini-ekipler-kurtardi-(15).jpgkars’ta-2-diyaliz-hastasini-ekipler-kurtardi-(16).jpgkars’ta-2-diyaliz-hastasini-ekipler-kurtardi-(17).jpgkars’ta-2-diyaliz-hastasini-ekipler-kurtardi-(18).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler