Kars’ta 2017 Yılının İlk Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kars’ta 2017 Yılının İlk Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kars’ta 2017 yılının İlk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Rahmi Doğan Başkanlığı’nda yapıldı. Vali Doğan, “2017 yılında tüm kurumların 382 proje gözüküyor.” dedi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

2017 yılının ilk Koordinasyon toplantısına hoş geldiniz diyen Vali Rahmi Doğan, “2016 yılının değerlendirmesini yapıp, 2017 yılının içerisinde neler yapabileceğimizi arkadaşlarla birlikte istişare edeceğiz. 2017 yılı yatırım programını göz önüne alarak 2017 yılında yapacağımız iş ve işlemleri gözden geçireceğiz.” dedi.

2017 yılının önemine değinen Vali Doğan, “2017 yılı bizim için çok önemli bir yıl, çünkü yapmış olduğunuz bazı projeleri 2016 yılkı içerisinde yetiştirme şansımız olmadı. 2017 yılı içerisinde bunları yapacağız. Sayın Ulaştırma Bakanımızın buralı olması hasebi ile Erzurum, Ardahan, Iğdır ve yine merkezden Kağızman’a giden karayollarımız dahil olmak üzere ihalelerimiz, işlemlerimiz, çalışmalarımız devam ediyor. Bunların temellerini geçen yıl atmıştık. Digor yolu, o yolun hatta daha da iyileştirilerek 2017 yılı içerisinde yapımı devam edecek.” ifadesini kullandı

Yaklaşık 240 kilometrelik sıcak asfalt yapılacağını vurgulayan Vali Doğan açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İl özel İdaresi olarak daha öncede ifade etmiştim, 40 milyonluk bir borçlanma yapmıştık. O rakama ilaveten Sayın Bakanımız 5 milyon bir, 3 milyonda bir olmak üzere toplam 8 milyon bir rakam daha da gönderdi. Onlarla birlikte 48 milyonluk bir grup yollarının yapımı planlamamız var. Bu ay içerisinde İller Bankası’ndan büyük ihtimal borçlanma kararımız çıkacak ve İl Özel İdaresi teknik şartnameyi de hazırladı. Dolayısıyla 2017 yılı içerisinde hızlı bir şekilde, özellikle havaların iyi olmasıyla birlikte gurup yollarına gireceğiz. Tahminimiz 240 kilometre civarında sıcak asfalt yapacağız. Bu 240 kilometrelik sıcak asfalt tabi Kars’ın çehresini değiştirir. Ana arterlerin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız tarafından, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor olması, köy gurup yollarının da İl Özel İdaresi tarafından yapılması Kars’ta 2017 yılı içerisinde bazı şeylerin değişeceğini göstermekte. Onun dışında yine DSİ ile ilgili yatırımlarımız var. Onlar devam ediyor. Sulama var, barajlarımız var. Onun dışında Milli Eğitim’de diğer kurumlarla ilgili yatırımları burada gözden geçireceğiz. Kurumların sunumları olacak onları aldıktan sonra da talimatlarımızı vereceğiz.”

Bir gazetecinin kurumlarımızın 2016 yılında kaç proje var, bu projelerden kaç tanesi 2017 yılına devredildi ve 2017 yılında kaç proje var? sorusu üzerine Vali Doğan, “Bunu çok net söylemek mümkün değil. Çünkü yatırımlar var, devam eden projeler var, bir kısmı başlayan projeler var. İhale sürecinde olanlar var. İhalesi bitip başlanamayan projeler var. Bunu öyle rakamsal bir şekilde söylemek mümkün değil. Ama her kurumun, her birimin yürüyen işleri var. Bu 2017 yılı içerisinde daha hızlı artarak devem edecektir. Bizim valilik olarak yürüttüğümüz projeleri zaman zaman konuşuyoruz. Kurumların yıllara sayılı projeleri var. Bu projelerin bir yılda bitme şansı yok. Tabi bunlar yıllara sayılı bir şekilde devam ediyor. 2017 yılında tüm kurumların 382 proje gözüküyor. Bunların nakdi gerçekleşmeleri, fiziki gerçekleşmeleri de var.” ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin müteahhitlerde yaşanan sıkıntılar devam ediyor mu? Sorusuna ise Vali Doğan şöyle yanıt verdi: “Bu genel bir sorun yani ihale kanunundan dolayı sizin bazı firmaları ihaleye almıyorum deme şansımız olmadığı için açık ihalelerde firmalar geliyorlar ve tekliflerini sunuyorlar. Ucuz teklifler gelince de siz onu veriyorsunuz. Dolayısıyla bu tür firmalarda sıkıntılar yaşanıyor. Kars’ta belki biraz fazla yaşanıyor olabilir ama diğer illere de baktığınızda benzer sorunlar var. Önemli olan işimizi yürütebilmemiz. Projeleri tamamlayabilmemiz. Sorunlu olan birkaç işimiz var. Gençlik Spor ile ilgili, saha ile ilgili onu Sayın Bakan hafta sonu burada açıkladı. Yani onunla ilgili Ankara’ya döndüğünde gerekli tedbiri alacaklarını, talimat vereceklerini basın mensuplarına ifade etti. Onun dışındaki işlerimizi de takip ediyoruz.”

Bir gazetecinin ise Kars Harakani Havaalanı’nda başlatılan ikinci pist çalışmalarında son durum nedir? sorusuna ise Vali Doğan, “Harakani Havaalanı ikinci pisti çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Temel atma töreninde Sayın bakana söz verdikleri tarihte onu bitirecekler. İyide çalışıyorlar gördüğümüz kadarıyla, ikinci pistin şöyle bir önemi var. Birinci pisti bakıma alabilmeniz için ikinci bir hattın olması lazım Samsun’da öyle Samsun’da hava limanı uçuşlara kapatıldı. Buradaki pisti bitirdikten sonra mevcut kullandığımız piste bakım onarıma alınacak. Bu da Kars’a şöyle bir avantaj sağlayacak. Artık uçuşlar durmadan tadilat ve tamirat işleri de bitmiş olacak. Bu tabi avantaj onun dışında ikinci pistin olması Kars için Kars’a yeni uçuşların yeni destinasyonların açılması anlamında da avantaj. İyi bir yatırım, güzel bir yatırım. Sayın bakanımızda yakından takip ediyor. Bizim gördüğüm kadarıyla da hızlı bir şekilde çalışıyorlar. İnşallah söz verdikleri tarihe yetiştirirler.” yanıtını verdi.

Vali Rahmi Doğan’ın konuşmasının ardından Koordinasyon Kurulu Toplantısı başladı. Toplantıda yatırımcı daire ve kurum amirleri kurumlarıyla ilgili yatırımlar hakkında bilgiler verdiler. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yatırımcı kurumların yetkililerinin çalışma ve projeleri hakkında yaptıkları sunumun ardından sona erdi.

kars’ta-2017-yilinin-ilk-koordinasyon-kurulu-toplantisi-yapildi-(1).jpgkars’ta-2017-yilinin-ilk-koordinasyon-kurulu-toplantisi-yapildi-(2).jpgkars’ta-2017-yilinin-ilk-koordinasyon-kurulu-toplantisi-yapildi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler