Kars'ta 3 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Kars'ta 3 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Kars'ta "Muharrem Ayı ve Ebu'l Hasan Harakani" programı kapsamında yaklaşık 3 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Kars Valiliği, İnsan ve İrfan Vakfı ile İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi işbirliğiyle Evliya Cami bahçesinde pişirilen aşure, "Muharrem Ayı ve Ebu'l Hasan Harakani" programı kapsamında yaklaşık 3 bin kişiye dağıtıldı. 

Kars Valisi Rahmi Doğan gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların programa yoğun ilgi göstermesinden mutlu olduklarını, programı manevi bir atmosferde düzenlediklerini söyleyerek, "Burası Ebu'l Hasan Harakani Hazretlerinin diyarı, Hasan Harakani bu topraklara gelip bu toprakların İslamlaşması ve Türkleşmesi adına ciddi gayretler gösteren Türk erenlerdendir ve bu topraklarda şehit olmuştur. Aşure yapımı ile dağıtımı için özel bir ekip oluşturduk. Yaklaşık 3 bin kişiye aşure dağıtıldı, aşure küçük kaselerde değil büyük kolilerde dağıtılarak evlere gönderildi. Aşurelerin tamamı ve dağıtımındaki ekip İstanbul'dan geldi, biz de burada destek verdik. Allah kabul etsin." dedi. 

karsta-3-bin-kisiye-asure-dagitildi-(1).jpgkarsta-3-bin-kisiye-asure-dagitildi-(2).jpgkarsta-3-bin-kisiye-asure-dagitildi-(3).jpgkarsta-3-bin-kisiye-asure-dagitildi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler