Kars'ta 3 Şehit Yakını ve 1 Gaziye 'Devlet Övünç Madalyası' Verildi

Kars'ta 3 Şehit Yakını ve 1 Gaziye 'Devlet Övünç Madalyası' Verildi

Kars’ta ikamet eden iç güvenlik şehit yakınları ve 15 Temmuz gecesi gazisine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyaları Kars Valisi Rahmi Doğan tarafından tevcihe edildi.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Kars Valisi Rahim Doğan, şehit yakınları ve 15 Temmuz gazisine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyasının üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakarlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı 2933 sayılı madalya ve Nişanlar Kanunun gereğinde Bakanlar Kurlunun önerisi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderildiğini söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce organize edilerek düzenlenen törende, Kars Valisi Rahmi Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gönderdiği Şehit Piy. Ast. Kıd. Çvş Ömercan Yekbağcı’nın madalyasını, babası Zeki Yekbağcı’ya, Şehit Polis Musa Yüce’nin madalyasını kızı Zehra Yılmaz’a, Şehit Polis Engin Yılmaz’ın madalyasını annesi Selmi Yılmaz’a ve 15 Temmuz gecesi Gazisi Fazil Boztaş’a takdim etti.

Tören sırasında salonda duygulu anlar yaşandı. Şehit yakınları gözyaşları tutamazken Vali Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülizar Doğan şehit yakınları ile yakından ilgilendiler.

VALİ DOĞAN: “ŞEHİTLİK MERTEBESİ, DİNİMİZDE VE TÖREMİZDE ÖNEMLİ BİR YER TUTMAKTADIR”

Madalya töreninde konuşan Kars Valisi Rahim Doğan, şehitlik mertebesinin dinimizde ve töremizde önemli bir yer tuttuğunu belirterek, vatan savunması için bayrak inmesin, ezan dinmesin diye şehit olan bu yiğitler bu vatan için canlarını seve seve verdiğini söyledi. İç güvenlik harekatını çok yakından bildiğini de söyleyen Vali Doğan:”İç Güvenlik mücadelelerinin bazı aşamalarında görev aldım. Bazı il ve ilçelerimizde çukurlar kazıldı, mahallere girilmez olmuş ve el yapımı patlayıcı ve mayınlarla döşenmiş ve kurtarılmış bölge ilan edilmişti. Bu aşamada devletimizin yapması gerekenler vardı ve gereği yapıldı. Bu mücadele esnasında şehitlerimiz oldu. Binli yıllardan beri bu toprakları vatan yapmak içinde şehitler veriyoruz. Bu milletin evlatları bu topraklar için yetişiyor ve bazıları bu topraklar için şehit oluyor. Bu günlerde ülkemizin güney sınırlarında bir takım karışıklıklar ve ülkmize yönelik planlar yapılıyor ve bir takım mekanizmalar yapılıyor. Türkiye Cumhuriyetinin ordusu bu milletin çocukları bir hareketa hazırlanıyor. Ben Kars’tan o yiğit evlatlarımıza Allah’tan yardım diliyorum. İnşallah kazasız ve balasız bir şekilde vatan vazifelerini tamamlayıp evlerine ve ailelerine kavuşurlar. Her zaman dediğim gibi bizim üzerine bulunduğumuz coğrafya yaşaması ve elde tutulması da zor bir coğrafyadır ve maliyeti zordur.” Dedi.

Kültür Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene Vali Rahmi Doğan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkan Vekili Turan Uysal, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Şehit ve gazi aileleri yakınları kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİTLERİMİZİN VE GAZİMİZİN ÖZGEÇMİŞLERİ

Tören sırasında Şehit Piy. Ast. Kıd. Çvş Ömercan Yekbağcı, Şehit Polisler Engin Yılmaz, Musa Yüce ve 15 Temmuz Gecesi Gazisi Fazil Boztaş’ın kısa özgeçmişleri okundu.

ŞEHİT P. ASB. KD.ÇVŞ. ÖMERCAN YEKEBAĞCI

Şehidimiz Ömercan Yekebağcı 05.04.1989 tarihinde Kars ili Susuz ilçesinde doğdu. Şehidimiz ilk ve ortaokulu Susuz Atatürk İlköğretim okulunda okuyup, lise öğrenimiz Susuz lisesinde, üniversite öğrenimini de Erzurum Atatürk Üniversitesi büro yönetimi bölümünde tamamlamıştır. Şehidimiz Tuzla Piyade okulunda 2 yıl okuduktan sonra Isparta Dağ Komando Tugay Komutanlığında göreve başladı.
Suriye El Bab’da icra eden Fırat Kalkanı Sınır Ötesi Operasyonunda görevlendirilmiştir. Bu operasyon esnasında terör örgütü mensuplarınca düzenlenen bombalı saldırı sonucu 21.12.216 tarihinde şehit olmuştur.
Şehidimiz bekar olup şehidimizin babası Zeki Yekebağcı PTT’den emekli, annesi Hayret Yekebağcı ev hanımıdır. Toplga Yekebağcı (15.08.1987) doğumlu ve Nihal Yekebağcı ( 22.06.1995) doğumlu iki kardeşi vardır.

ŞEHİT POLİS MEMURU MUSA YÜCE

ŞEHİT Musa Yüce 10.10.1984 Kayseri Bünyan doğumlu ilk ve ortaokulu Bünyan Büyük Tuzhisar ilkokul ve ortaokulunda okudu. Bünyan Anadolu Lisesini bitirdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü 2005 yılında bitirdi. 2005-2008 yılları arasında Bünyan Anadolu Lisesinde İngilizce Öğretmenliği görevinde bulundu. 2009 yılında polis okuluna girdi 2009 yılında Hakkari’ye polis özel harekatı olarak atandı. 2010-2015 haziran ayına kadar Hakkari’de görev yaptı. 
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevini icra ederken 04.01.2016 tarihinde saat 06:30 sularında Diyarbakır Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarına yapılan operasyonda çıkan çatışma sonucunda ağır yaralanmış kaldırıldığı Sur Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 04.01.2016 tarihinde şehit olmuştur. 
Şehidimiz eşi Hatice Yüce ev hanı olup Zehra Yüce (23.03.2013) ve Muhammet Ali Yüce (14.12.2014) adında iki çocuğu bulunmaktadır.

ŞEHİT POLİS MEMURU ENGİN YILMAZ

Şehidimiz Engin Yılamaz 08.10.1984 tarihinde Kars ili Arpaçay ilçesinde doğdu. Şehidimiz ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Arpaçay ilçesinde tamamlamıştır. 2006 yılında polis meslek yüksekokulundan mezun olarak İstanbul ilinde 14.07.2006 tarihinde göreve baladı. Ardından Diyarbakır ve Diyarbakır Ergani ilçesinde çeşitli birimlerde görev yaptı. 
Diyarbakır Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görevini icra ederken 22.07.2016 tarihinde saat 02:30 sularında Diyarbakır Ergani ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarına yapılan operasyonda çıkan çatışma sonucunda ağır yaralanmış kaldırıldığı Ergani Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 22.07.2016 tarihinde şehit olmuştur. 
Şehidimiz bekâr olup; babası Ömer Yılmaz emekli öğretmen, annesi Selmi Yılmaz ev hanımı ve kardeşi Onur Yılmaz Arpaçay ilçe mili eğitim müdürlüğünde öğretmen olarak görev yapmaktadır.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ GAZİSİ FAZIL BOZTAŞ

Gazimiz 18.01.1975 tarihinde Kars İli Kağızman ilçesinde doğdu. Gazimiz ilkokulu Kağızman Değirmendere Köyünde, ortaokulu Kars Atatürk Ortaokulunda, lise eğitimini Kağızman Meslek Lisesinde tamamlamıştır. 1992 yılında PTT’de teknisyen olarak işe başlamıştır. Hala Sarıkamış Türk Telekom’’da meslek hayatını sürdürmektedir.
Gazimiz olay tarihinde sağlık sebeplerinden dolayı Ankara’da bulunmaktadır. 15 Temmuz gecesi Ankara ili Mamak ilçesinde akraba ziyareti esnasında hain darbe girişimini haber alınması sonucu evde bulunan 74 kişi ile beraber Ankara Emniyet Müdürlüğü önüne gitmiştir. Darbecilerin silahından çıkan kurşunla bacağından yaralanarak gazi olmuştur. Gazimiz evli olup 4 erkek çocuk babasıdır.

karsta-3-sehit-yakini-ve-1-gaziye-devlet-odunc-madalyasi-verildi-(9).jpgkarsta-3-sehit-yakini-ve-1-gaziye-devlet-odunc-madalyasi-verildi-(10).jpgkarsta-3-sehit-yakini-ve-1-gaziye-devlet-odunc-madalyasi-verildi-(11).jpgkarsta-3-sehit-yakini-ve-1-gaziye-devlet-odunc-madalyasi-verildi-(12).jpgkarsta-3-sehit-yakini-ve-1-gaziye-devlet-odunc-madalyasi-verildi-(5).jpgkarsta-3-sehit-yakini-ve-1-gaziye-devlet-odunc-madalyasi-verildi-(6).jpgkarsta-3-sehit-yakini-ve-1-gaziye-devlet-odunc-madalyasi-verildi-(7).jpgkarsta-3-sehit-yakini-ve-1-gaziye-devlet-odunc-madalyasi-verildi-(8).jpgkarsta-3-sehit-yakini-ve-1-gaziye-devlet-odunc-madalyasi-verildi-(13).jpgkarsta-3-sehit-yakini-ve-1-gaziye-devlet-odunc-madalyasi-verildi-(4).jpgkarsta-3-sehit-yakini-ve-1-gaziye-devlet-odunc-madalyasi-verildi-(3).jpgkarsta-3-sehit-yakini-ve-1-gaziye-devlet-odunc-madalyasi-verildi-(2).jpgkarsta-3-sehit-yakini-ve-1-gaziye-devlet-odunc-madalyasi-verildi-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler