Kars’ta 30 sınıf karantinaya alındı!

Kars’ta 30 sınıf karantinaya alındı!

Kars Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, yüz yüze eğitimin başlamasından sonra geçen üç haftada bazı okullardaki öğrencilerin Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine 30 sınıfın karantinaya alındığını söyledi.

Volkan KARABAĞ

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri altında Kars’ta başlayan yeni eğitim-öğretim döneminin ilk üç haftalık süresinde il genelindeki bazı okullardaki öğrencilerde test sonucu pozitif çıktı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 30 sınıfta karantina uygulanmasına karar verildi. Sınıfları karantinaya alınan öğrenciler, karantina süreci bitene kadar uzaktan eğitim alıyor.

İlkokul 1’nci sınıf ve okul öncesi 1 hafta önce uyum haftasının ardından 6 Eylül’de eğitim ve öğretime tamamen başladıklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, “Okullarımızda maske, mesafe ve temizlik konularına uyulmaktadır, zaman zaman bizlerde okullarımızı ziyaret ediyoruz. Bununla ilgili bize henüz bir sorun gelmedi. Bu eğitim-öğretim yılı için bakanlığımızdan ilimize 435 bin lira para geldi. Bu paraya biz maske ve el dezenfektanı aldık. İl, ilçe ve köylerimizdeki okullarda maske ve dezenfektan sorunu bulunmamaktadır. İhtiyacı olan öğrenci ve öğretmene maske ve dezenfektan ulaştırılıyor.” dedi.

İl genelinde 30 sınıfın karantinaya alındığını, karantinaya alınan okulun bulunmadığını kaydeden Acay, “17 Eylül’de 20 sınıfımız kapalıydı ancak 14 günlük karantina süreci önümüzdeki Cuma günü bitiyor ve öğrencilerimiz kaldıkları yerden eğitim-öğretime devam edecekler. 17 Eylül’den bugüne ise 10 sınıfımız karantinaya alındı ve toplamda 30 sınıfımız karantinaya alındı. Kapalı okulumuz bulunmuyor.” ifadesini kullandı.

kars’ta-30-sinif-karantinaya-alindi!-(1).jpgkars’ta-30-sinif-karantinaya-alindi!-(2).jpgkars’ta-30-sinif-karantinaya-alindi!-(3).jpgkars’ta-30-sinif-karantinaya-alindi!-(4).jpgkars’ta-30-sinif-karantinaya-alindi!-(5).jpgkars’ta-30-sinif-karantinaya-alindi!-(6).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler