Kars'ta 30 Yıllık Mera Bilmecesi

Kars'ta 30 Yıllık Mera Bilmecesi

- KÜÇÜK YUSUF KÖYLÜLERİ VALİLİK ÖNÜNDE TOPLANDI

Kars'ta 30 Yıllık Mera Bilmecesi 

- KÜÇÜK YUSUF KÖYLÜLERİ VALİLİK ÖNÜNDE TOPLANDI

Kars’ta Küçük Yusuf Köyü ile Kocabahçe Köyü arasında 30 yıldır süren mera kavgası bitmek bilmiyor. 30 yıldır çözüm bulunmayan mera sorunu köylüler valiliğe taşıdı. 

Kars Valiliği önünde toplanan kadın, yaşlı ve çocuklardan oluşan Küçük Yusuf köylüleri ‘mera’ sorununa çözüm bulunmasını istedi. Yıllardır çözülmeyen ‘mera’ sorunun yüzünden çıkan kavgada 2 kişi ölmüş, 11 kişi yaralanmış ve 13 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olayların tekrar alevlendiğini iddia eden köylüler, valilik önünde oturarak sorunlarına çözüm bulunması için Vali Günay Özdemir ile görüşeceklerini belirtti.

Meralarının işgal ediliğini ileri süren Küçük Yusuf köyünden Yaşar Ubiç, “Şu an merayı işgal etmişler. 100 kişi gelmiş. 100 ev gelmiş bizim merayı işgal etmiş. Bizim idaremiz olmuyor köyde, artık bize devlet bir çare bulsun, bir köy versin mademki vali bey bizim yerimizi onlara veriyorsa, vali yardımcısı bize de bir köy versin. İki sene önce olay oldu. Kendileri kendi adamlarını vurdular. Bizim üzerimize attılar. Şimdi 4 tane özürlü getirmişler. Özürlüleri vuracaklar. Yine olay çıkaracaklar. Biz olaya yokuz. Biz devlete sığınıyoruz” dedi.

Küçük Yusuf Köyü Muhtarı Zafer Ulakcı da rahatsız olduğu için cezaevinden çıktığını, vali ile görüşmek için geldiklerini söyledi. Muhtar Zafer Ulakcı, “Vali bey ile görüşeceğim. Bakalım bize ne diyecek. Bize bir çözüm devlet bulamazsa biz köyü terk edeceğiz. Bu gece bizim çoluk çocuğumuz hayvanlarımız hepsi köyde sahipsizdir. Kocabahçe’nin işgali altındadır. Devlet bize el atsın biz istiyoruz” diye konuştu.

Küçük Yusuf Köyü Muhtarı Zafer Ulakcı, daha sonra valilik önünde toplanan köylüleri, oturdukları yerden kaldırarak uzaklaştırdı. Muhtar Ulakcı, vali yardımcısıyla görüşmek üzere valilik binasına girdi.

“KÜÇÜK YUSUF KOCABAHÇE KÖYÜ ARASINDA YAŞANAN OLAY”

Kars’a 26 kilometre uzaklıktaki Küçük Yusuf Köyü ile komşu köy Kocabahçe'de 30 yıldır süren mera kavgası, 3 yıl önce yeniden alevlendi. İki köyde yaşayan aileler arasında çıkan kavgada Kocabahçe köyünde yaşayan Mehmet Karakoç ve Yasin Bağlars öldü, 4 kişi de yaralandı. Olaylar sonrası Küçük Yusuf Köyü’nden akraba olan 13 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 27 Mayıs günü yapılan duruşmada firarda olan 4 kişinin dosyası ayrıldı. Sanıklar Nusret Söker, İhsan Ubiç, Nusret Ubiç, Oğuz Ubiç, İkram Ubiç, Servet Ulakcı, İslam Ulakcı, Zaman Ulakcı, İkram Ulakcı, Dünya Ulakcı, Zafer Ulakcı, İsa Uğuzkutluk ve Nesip Uluçay 2 kişiyi 'tasarlayarak kasten adam öldürme' suçundan ayrı ayrı 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 13 sanık ayrıca Erhan Bağlar ve Vahdet Ağaoğlu'na yönelik 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 30'ar yıl, Ecevit Bağlars ve Ahmet Budak'a yönelik yine 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 21 yıl 8'er ay, 'silahlı tehdit'ten de 3'er yıl 9'ar ay olmak üzere toplam 55'şer yıl 5'er ay hapis cezasına mahkum edildi. iha

20140702aw133126_02.jpg

20140702aw133126_01.jpg

20140702aw133126_03.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler