Kars'ta 4-6 Yaş Grubu Merkez Kur’an Kursu Açıldı

Kars'ta 4-6 Yaş Grubu Merkez Kur’an Kursu Açıldı

Kars İl Müftülüğü ile Kars Temel Yıldırım Yardım Vakfı tarafından Temel Yıldırım 4-6 Yaş Grubu Merkez Kur’an Kursu’nun açılışı yapıldı.

İl müftülüğü merkez cami bahçesinde bulunan binada açılışa Vali Günay Özdemir ve eşi Nurcan Özdemir, İl Müftüsü Mehmet Genç, Kars Temel Yıldırım Yardım Derneği Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım ve davetliler katıldı.

Açılış İl Müftüsü Mehmet Genç tarafından okunan dualar ile gerçekleştirildi. Ardından 4-6 yaş grubu Temel Yıldırım Merkez Kur’an Kursunun öğrencileri tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti sunuldu. Vali Günay Özdemir çocuklarla sohbet ettikten sonra Kuran Kursu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Günay Özdemir, “Aslında Kars’ta ilk defa böyle hem kuran kursu hem de 4-6 yaş gurubu çocuklarımızın özellikle okula gitmeyen ve anne babasının bunları kreşe verdiği çocuklarımızı aynı zamanda din hizmetini de verecek şekilde bir hizmeti başlatmış olduk. Aslında bu, Türkiye’de birçok ilimizde yaygın bir şekilde devam ediyor. Bu hizmeti Kars’ta bütün camilerde, bütün kuran kurslarında devam ettirmek istiyoruz. Burada ilk defa böyle bir faaliyet olması özellikle başta İl Müftümüze, yardım yapan Yasin beye teşekkür ediyorum. Bundan sonra da her mahallemize biz aslında böyle bir kreşi açmayı hedefliyoruz. Amacımız bu. İnşallah gelecek yıllarda her mahallemizde, her ilçemizde bu şekilde kreşlerimiz olacak. Çocuklarımız burada hem oyun oynayıp okuma yazma öğreniyorlar hem de ilahiler ile birlikte ahlaki anlamda değerlerini öğreniyorlar, dualar öğreniyorlar. Bu şekilde bir faaliyet devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve halkımızın bu konuda desteğini bekliyoruz” dedi.

4-6 Yaş Grubu Temel Yıldırım Merkez Kur’an Kursu’nun açılmasında katkılarını sunan Temel Yıldırım Derneği Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım da, “Yaptığımız ve yapacağımız bu tür eğitim çalışmaları ile geleceğe en başarılı nesilleri yetiştirmek için elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.” dedi. Yıldırım ayrıca, “4-6 yaş kuran kursu olarak açmış olduğumuz kreşimize 4 ila 6 yaş gurubundaki çocuklarımız eğitim öğretim ve dini eğitimini almakta. Bu şekilde biz hizmet vermiş olduğumuzu düşünüyorum. Bildiğiniz gibi insanlar ahlaki değerle yetişebilmesi için ahlaklı olabilmesi için vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ve öncelikle dinimize; anne ve babamıza saygılı olabilmesi için bu tür hizmetler önemlidir. Bunların İlk adımı olan Allah-u Telanın da “oku” emri ile başlatılan çocuk yaştakinin okul açılışında bulunuyoruz. İnşallah Allah-u Teala bu hizmetimizi kabul eder ve inşallah bundan sonrada bütün mahallelerimizde bunu gerçekleştirebilirsek iyi bir şey yapmış oluruz. İnşallah bu şekilde çok güzel bir şekilde açmış olduğumuz bu kuran kursunun Kars halkı başta olmak üzere çocuklarımıza hayırlı uğurlu olur.” diye konuştu.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler