Kars’ta 41. Turizm Haftası Kutlama Etkinlikleri

Kars’ta 41. Turizm Haftası Kutlama Etkinlikleri

Kars'ta her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında coşku ile kutlanan Turizm Haftası, bu yıl da Kars’ta halkımızı çeşitli etkinliklerle buluşturacak.

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve vatandaşların turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla Kars Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen 41. Turizm Haftası kutlamaları, Kars halkı için sosyal ve kültürel bir dizi etkinlik içermektedir. Kutlamalar 18 Nisan 2017 Salı günü Valilik ve Kars Belediyesine yapılacak ziyaretler ile başlayacak olup, saat 13.30’da Gazi Ahmet Muhtar Paşa Sanat Galerisinde Ressam Ayten Baran’ın “Ebru Üzerine Yağlı Boya Resim Sergisi” açılışı ile devam edecek.

Tiyatro severler için aynı gün Kültür Merkezinde saat 19.30’da Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından “Koleksiyoncu” adlı oyun sergilenecektir. 8 yaş ve üzeri seyirciler için sergilenecek olan oyunun biletleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden temin edebilecek.

19 Nisan 2017 Çarşamba günü İl Halk Kütüphanesi Salonunda saat 14.00’da Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri tarafından “Kars’ta Turizm” konulu söyleşi düzenlenecek olup, programlara tüm halkımız davet edildi.

20 Nisan 2017 Perşembe günü Kültür Merkezinde saat 19.00’da kültürel mirasımız aşıklık geleneğinin sevilen dallarından “Aşıklar Atışması” programı ve akabinde Kafkas Dans Gösterisi izleyicilerle buluşacak.

21 Nisan 2017 Cuma günü Kültür Merkezinde saat 19.30’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından “Gönülden Gönüle Ezgiler” temalı konser düzenlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Sanatçıları Rahmi İbicek ile Neşe Demir’in konuk sanatçı olarak yer alacağı konser ücretsiz olup, tüm Kars halkının davetli olduğu duyuruldu.

22 Nisan 2017 Cumartesi günü saat 11.00’da ise Ani Antik Kentinde düzenlenecek olan kültür gezisi için araçlar saat 09.45’de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünden hareket edeceği duyuruldu.

kars’ta-41.-turizm-haftasi-kutlama-etkinlikleri-(1)-001.jpg

kars’ta-41.-turizm-haftasi-kutlama-etkinlikleri-(2)-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler