Kars'ta 45 Öğrenci Projelerini Bilim Fuarında Sergiledi

Kars'ta 45 Öğrenci Projelerini Bilim Fuarında Sergiledi

Kars Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren özel yetenekli 45 öğrenciye ait 20 proje görücüye çıktı.

Kars Merkez Şehit Okan Koç İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlenen bilim fuarında projelerini sergileyen özel yetenekli 45 öğrenci, çalışmalarını Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, davetliler ve gazetecilere anlattı.

Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, öğrencilerin projelerini Antalya’da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı bir etkinlikte sergilendiklerini belirterek, 81 ilden 118 bilim ve sanat merkezlerinin katıldığı fuarda robotik projenin 17. sırada yer aldığını söyledi.

Öğrencilerin her birinden projeleri hakkında bilgi alan Altun, daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu. Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezine ait bir binanın olmamasından yakınan Müdür Altun: “TÜBİTAK her yıl proje bazında ülke genelinde öğrencileri bilime teşvik etmek üzere desteklerde bulunuyor. Kars’ta da sene başında hangi öğrenci faydalanmak istiyorsa müracaatta bulunuyor. Projelerini hazırlayarak TÜBİTAK’a sunuyor ve kabul gören projeler destekleniyor. Fahrettin Kirzioğlu Bilim ve Sanat Merkezimiz de bu anlamda bilim fuarı adı altınca proje başlattı. Ama ne yazık ki üzülerek belirteyim ki bilim ve sanat merkezimize ait sabit bir yer yok. Sayın Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz Kars’a geldiğinde Sayın Bakanımız Ahmet Arslan ve Valimiz Rahmi Doğan’ın katkılarıyla Bilim ve Sanat Merkezimizin binası yatırım programına alındı. Projesini hazırladık ve ihalesini yapacağız. Önümüzdeki yıl itibariyle bilim ve sanat merkezimizin kendi yerinde daha çok projeyi hayata geçireceğiz. İl genelinde çeşitli okullarda öğrenim gören 45 öğrencimiz 20 projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Her il en az 20 proje sunma zorundadır. Özel yetenekli öğrencilerimiz okul dışındaki zamanlarını geçirmek için Bilim ve Sanat Merkezimizde her türden çalışmalarını yürütmektedir.” dedi.

Öğrenciler Bilim Fuarında, Arduino ile park sensörü yapımı, Arduino ile park göstergeli trafik lambası, bluetooth kontrollü araç, robotik kol, kaz yağından ve tereyağından sabun yapma projesi, kaybolmayan kumanda, plajda elektrik üretme, toprak kirliliğinin bitkiler üzerindeki etkisi, çiçeklere verilmesi gerek su miktarları projesi, reçinenin bitkinin büyümesine etkisi, asit yağmurlarının bitkiler üzerindeki etkisi, KAYUÇO, Kars yöresinde kaybolmaya yüz tutmuş çocuk oyunları ve Kars’ın endemik bitkileri gibi çeşitli projelerini görücüye çıkardılar. 

karsta-45-ogrenci-projelerini-bilim-fuarinda-sergiledi-(1).jpgkarsta-45-ogrenci-projelerini-bilim-fuarinda-sergiledi-(2).jpgkarsta-45-ogrenci-projelerini-bilim-fuarinda-sergiledi-(3).jpgkarsta-45-ogrenci-projelerini-bilim-fuarinda-sergiledi-(4).jpgkarsta-45-ogrenci-projelerini-bilim-fuarinda-sergiledi-(5).jpgkarsta-45-ogrenci-projelerini-bilim-fuarinda-sergiledi-(6).jpgkarsta-45-ogrenci-projelerini-bilim-fuarinda-sergiledi-(7).jpgkarsta-45-ogrenci-projelerini-bilim-fuarinda-sergiledi-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler