Kars’ta 475 kişiye ceza yağdı

Kars’ta 475 kişiye ceza yağdı

Kars’ta maskesi olmayan ve maskesi ağzı ile burnunu tamamen kapatmayan 475 kişiye 427 bin 500 TL idari para cezası kesildi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri defalarca araçlarından maske kullanımı başta olmak üzere, sosyal mesafe kurallarına uyulması için vatandaşları sokak, sokak dolaşarak uyarıyor.

Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda Faikbey Caddesi, GAMP Caddesi, Atatürk Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi, Dr. Metin Sözen Caddesi, Ordu Caddesi, Şehit Yusufbey Caddesi ve Halitpaşa Caddesinin tamamı ile Ortakapı Mahallesi, İstasyon Mahallesi ve Merkez Mahallesi Hapan mevkisinde ağız ve burnu tamamen kapatacak şekilde maske takmanın zorunlu hale getirildi. Alınan kararın ardından maske takmayanlar ve maskesini çenesinin altına alanlara cezai işlem uygulanmaya başladı.

Kent genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maske takmayan vatandaşlara yönelik denetimler aralıksız devam ediyor. Maskesi olmayan ve maskesi ağzı ile burnunu tamamen kapatmayan vatandaşlara polis ve jandarma ekipleri 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi kapsamında 900 TL idari para cezası kesiyor. Yapılan denetimlerde maske takmadıkları tespit edilen 475 kişiye toplam 427 bin 500 TL idari para cezası kesildi. 

Polis ve jandarma ekiplerinin maske denetimi devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler