Kars’ta 6 ev sel altında kaldı

Kars’ta 6 ev sel altında kaldı

Kars’ta aşırı yağan yağmur sele dönüştü. Selde 6 ev hasar gördü.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Edinilen bilgilere göre; Kars’ın Digor İlçesine bağlı Kocaköy’de dün öğleden sonra yağmur başladı. Şiddetini artıran yağmur sele dönüştü. Yaşanan sel felaketinden dolayı 6 evde maddi hasar oluştu. Köy Muhtarı Kemal Çağin, olayı yetkililere bildirdi. Akşam saatlerinde köye gelen İl Özel İdaresi ekipleri köyde çalışmalarına başladı.

Can kaybının yaşanmadığı olay yerine Çevre ve Şehircik İl Müdürlüğü ekipleri hasar tespiti için Kocaköy’e gittiği ve tutulacak olan hasar tespit tutanağının İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğüne bildirileceği öğrenildi.

Kocaköy Muhtarı Kemal Çağin sel felaketini anlatarak, “Dün yağan yağmur ve dolu köydeki yol boyunda bulunan evler tamamen su altında kaldı. Halk ve milletimiz ne kadar çaba harcadıysa fayda etmedi. Sel sularının evlere dolmasının sebebi asfaltın burada bulunması ve gelen suyun buradan tahliyesinin olmamasıdır. 6 evde hasar meydana geldi, halkın desteği ile evde bulunan vatandaşlar dışarı çıkartıldı ve durum yetkililere bildirildi. Yetkililerimiz de bize destek oldu.” dedi.

Yetkililerden destek isteyen Çağin, “Yetkililerimizin bu insanlara gerek maddi gerekse manevi destek olmasını talep ediyoruz. Biz şimdi destek oluruz desek, olamayız. Çünkü devletin gücü, kuvveti ayrıdır, insanın ayrıdır.” ifadesini kullandı.

Çağin can kaybının olmadığı felakette maddi kayıpların çok olduğunu sözlerine ekleyerek, “6 ev halkının ev eşyaları zarar gördü. Köyümüze 3 cepheden kanallar geliyor, bu kanallar betonsuz olduğu için köylerimize doluyor. Yetkililerimiz bize yardım etsin, bu köy devletin köyüdür, bu millet devletin milletidir.” diye konuştu.

Evlerinin su bastığını ve evlerinin kullanılamaz hale geldiğini, geceyi de akrabalarında geçirdiklerini söyleyen Dilan Kaplan, “Yetkililerin sesimizi duyup yardım eli uzatmalarını istiyoruz.” dedi.

kars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(1).jpgkars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(2).jpgkars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(3).jpgkars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(1)-001.jpgkars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(2)-001.jpgkars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(3)-001.jpgkars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(4).jpgkars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(5).jpgkars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(6).jpgkars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(7).jpgkars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(8).jpgkars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(9).jpgkars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(10).jpgkars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(11).jpgkars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(12).jpgkars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(13).jpgkars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(14).jpgkars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(15).jpgkars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(16).jpgkars’ta-6-ev-sel-altinda-kaldi-(17).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler