Kars'ta 6 Hakim ve Savcının Yeri Değişti!

Kars'ta 6 Hakim ve Savcının Yeri Değişti!

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Daire Başkanlığı 2017 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamelerine ilişkin açıklama yapılarak, bin 45 hakim ve savcının görev yeri değişti. Kars’ta ise 6 hakim ve savcının görev yeri değişti.

2017 yılı adli ve idari yargı ihtiyaç kararnamelerine ilişkin çalışmalar, 9 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlandı. Kararname sonrası adli yargıda boş kalan kadrolara kura kararnamesi ile atamalar yapılacağı belirtilirken, hakim ve savcıların görev yerlerinden ayrılmalarına yönelik tebligat ve müstemir yetki talebine ilişkin bilgilendirmeler daha sonra ilan edilecek.

Kars'ta görev yeri değişen hakim ve savcıların isim listesi şöyle:

Kars Hakimi Havva Çoban Afyonkarahisar Hakimliğine, Kars Hakimi Saliha İncel Şahin Bakırköy Hakimliğine, Kars Hakimi Medine Özlem Rüzgar Çine Hakimliğine, Kars Hakimi Gülay Uçar Kılınç Gaziosmanpaşa Hakimliğine atanırken, Kars Cumhuriyet Savcısı Abdulvahap Kılınç Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığına, Kars Cumhuriyet Savcısı Ali Serhat Şahin Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Sorgun Hakimi Müge Akbıyık Kars Hakimliğine ve Ulukışla Hakimi Barış Durgun Kars Hakimliğine atandı.

Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla, tebligat yapılmasını beklemeksizin taleplerini en geç 12 Mayıs 2017 tarihi mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından "Atanma Talep Formu" nun açıklama kısmını doldurmak suretiyle yapmaları gerekmektedir. Ayrıca fiziki olarak dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır.

EK: 1- 2017 Yılı Adli Yargı Kararname Listesi
EK: 2- 2017 Yılı İdari Yargı Kararname Listesi
EK: 3- Yeniden İnceleme Taleplerinin Gönderilme Yöntemi

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler