Kars’ta 6 ilin katıldığı deprem tatbikatı tamamlandı

Kars’ta 6 ilin katıldığı deprem tatbikatı tamamlandı

Kars’ta 3 gün süren ve Kars, Erzurum, Erzincan, Iğdır, Ardahan ve Bayburt UMKE ekiplerinin katılımı 2022 UMKE bölge tatbikatı tamamlandı.

Volkan KARABAĞ

Kars İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen deprem tatbikatı Havalimanı mevkiinde gerçekleşti. Tatbikatın öncesi açıklama yapan  İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu, Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) 2004 yılında kurulduğunu ve kurulduğu günden bugüne sayısız hizmetlerde bulunduğunu söyledi. Kars UMKE’nin Pençe Kilit Operasyonu, Barış Pınarı Harekatı, sınır ötesi harekatlar, Elazığ ve Van Başkale depremi, Sinop, Kastamou, Rize sel felaketinde başarılı görev aldığını ifade eden Lazoğlu, “Tatbikata Erzurum, Erzincan, Iğdır, Ardahan, Bayburt illerinden oluşan 1’ici Bölge UMKE ekiplerinin 15 UMKE, 3 112 aracı ve 105 personelle depremde enkazdan yaralı kurtarma tatbikatı düzenlenecektir. Tatbikata 1 araç ve 5 personeli ile Jandarma Arama Kurtarma (JAK), 1 araç ve 5 personeli ile İtfaiye Müdürlüğü, 1 araç ve 4 personeli ile emniyet müdürlüğü katılım sağlamıştır.” dedi.

Tatbikatta senaryo gereği Kars’ta 6.5 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremde iki binada hasar ve yıkım meydan gelirken 9 vatandaş göçün altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler yaralıları tespit ederek kurtardı. Göçük altında kalarak yaralanan vatandaşlar sağlık görevlileri tarafından önce sahra çadırına daha sonra ambulansla hastaneye sevk edildi.

3 gün süren tatbikat başarılı bir şekilde tamamlandı.

kars’ta-6-ilin-katildigi-deprem-tatbikati-tamamlandi-(1).jpgkars’ta-6-ilin-katildigi-deprem-tatbikati-tamamlandi-(2).jpgkars’ta-6-ilin-katildigi-deprem-tatbikati-tamamlandi-(3).jpgkars’ta-6-ilin-katildigi-deprem-tatbikati-tamamlandi-(4).jpgkars’ta-6-ilin-katildigi-deprem-tatbikati-tamamlandi-(5).jpgkars’ta-6-ilin-katildigi-deprem-tatbikati-tamamlandi-(6).jpgkars’ta-6-ilin-katildigi-deprem-tatbikati-tamamlandi-(7).jpgkars’ta-6-ilin-katildigi-deprem-tatbikati-tamamlandi-(8).jpgkars’ta-6-ilin-katildigi-deprem-tatbikati-tamamlandi-(9).jpgkars’ta-6-ilin-katildigi-deprem-tatbikati-tamamlandi-(10).jpgkars’ta-6-ilin-katildigi-deprem-tatbikati-tamamlandi-(11).jpgkars’ta-6-ilin-katildigi-deprem-tatbikati-tamamlandi-(12).jpgkars’ta-6-ilin-katildigi-deprem-tatbikati-tamamlandi-(13).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler