Kars'ta 60 sürücüye toplamda 15 bin TL para cezası kesildi

Kars'ta 60 sürücüye toplamda 15 bin TL para cezası kesildi

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan trafik uygulamasında 60 sürücüye toplamda 15 bin TL para cezası kesildi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Paşaçayır Mahallesi yolu üzerinde çevirmeli radar uygulaması yaptı. Kars şehir merkezi ile Paşaçayır Mahallesi arasında kalan bölümdeki hız sınırı 50 kilometre olarak belirlenirken, bu hız limitine uymayan sürücüler radar cihazı ile tespit edilerek, trafik cezası uygulandı. Bugün yapılan uygulamada Kırmızı Işık ihlali, araç kullanırken Cep Telefonu ile konuşmak, Emniyet Kemeri takmamak ve hız limitini aşmak gibi uygulamalara takılan 60 sürücüye toplamda 15 bin TL para cezası kesildi.

Vatandaşların sık sık şikayette bulunduğu Paşaçayır yolunda hız yapıldığı şikayetlerine Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Yolun hemen girişine radarla hız kontrolü yapıldığına dair uyarı işaretleri bırakılırken, bazı sürücüler hız limitlerini aşarak radara düştüler. Radar aracıyla hız limitlerini aştığı belirlenen sürücülerin araçları ileride bekleyen polis ekipleri tarafından durdurulurken, bu sürücülere hız limitini aştıkları gerekçesiyle 235 TL cezai işlem uygulandı. Radara yakalanan sürücüler can sağlığı olsun yapacak bir şey yok açıklamalarında bulundular.

Trafik ekipleri, gezici, sabit ve çevirmeli radar uygulamalarının Kars'ın çeşitli caddelerinde günün değişik saatlerinde sürdüğünü ifade ederek, sürücülerden hız limitlerine uymalarını istediler.

karsta-60-surucuye-toplamda-15-bin-tl-para-cezasi-kesildi-(1).jpgkarsta-60-surucuye-toplamda-15-bin-tl-para-cezasi-kesildi-(2).jpgkarsta-60-surucuye-toplamda-15-bin-tl-para-cezasi-kesildi-(3).jpgkarsta-60-surucuye-toplamda-15-bin-tl-para-cezasi-kesildi-(4).jpgkarsta-60-surucuye-toplamda-15-bin-tl-para-cezasi-kesildi-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler