Kars’ta 70 lira altı kesim yok!

Kars’ta 70 lira altı kesim yok!

ARAS EDAŞ Kars İl Koordinatörü Bülent Gürel, Kars’ta elektrik faturaları ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Geçtiğimiz yıllarda SMS sistemi ile aboneleri fatura haricinde belli aralıklarla borçlarını hatırlattıklarını ifade eden Gürel, “Arkadaşlarımız abonelerimizin sayaçları elektronik cihazlarla okutup faturasının sistemimize düşmesinin ardından abonelerimize SMS ile de bilgilendirme yapılıyor. Faturanın son ödeme gününe yakın tarihte abonemize bir SMS ile hatırlatma daha yapıyoruz. Abonemiz borcunu ödemediği taktirde elektrik kesimini yapılmadan önce tekrar bir SMS ile hatırlatma yapıyoruz. Yaptığımız toplam 3 SMS ve fatura ödenmediği taktirde verilen 5 günlük ihbar süresi sonunda faturanın ödenmemesi durumunda kesim yapıyoruz.” dedi.

Faturası 70 lira altında gelen abonelerin elektriklerinin kesilmediğini kaydeden Gürel, “Karslı vatandaşlarımız mağdur olmasın, kesme-bağlama ücreti vermesin diye biz faturası 70 liranın altında gelen abonemizin elektriğini kesmiyoruz.” diye konuştu.

Gürel, elektriği kesilen ve borcunu ödemeyen abonelerin icra yoluyla fatura tutarının tahsil edildiğini de söyleyerek, “Biz son çare olarak icra yoluna başvuruyoruz. Ancak faturası 80 liranın altında olan abonemizi icraya vermiyoruz. Çünkü icra masrafları 80 liradan fazla tutuyor, abonemizde mağdur olmasın, faturasından çok icra masrafı ödemesini istemiyoruz. Bu abonelerimize ihbarlar gönderiyoruz ödemelerini rica ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Elektrik faturalarının az gelmesini isteyen abonelere de çağrıda bulunan Gürel, “Kat mülkiyeti dediğimiz Yapı Kullanım İzin Belgesini getiren abonemiz elektrik birim fiyatlarında indirimli kullanıyor. Bu belgesi olmayan abonelerimiz elektrik birim fiyatını fazla ödemektedir. Çünkü aboneli şantiye olarak geçiyor, mesken olan abonelerimizin birim fiyatı şantiyeye göre daha düşüktür. Yapı Kullanım İzin Belgesi olan abonelerimiz bu belgeyi bize ibraz etmelerini ve daha uygun elektrik tüketimini öneriyoruz.” şeklinde konuştu.

Kars genelinde yüzde 40 olan fatura ödeme alışkanlığının yüzde 47’ye yükseldiğini söyleyen Gürel, abonelere elektrik tasarrufu hakkında önerilerde bulunarak, “Evlerimizde ve işyerlerimizde kullanılmayan lambalar, televizyon gibi cihazların kapatılmasını, ampullerin tasarruflu ampul kullanılmasını öneriyoruz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler