Kars’ta 800 adet reflektör ücretsiz dağıtıldı

Kars’ta 800 adet reflektör ücretsiz dağıtıldı

Kars’ın Digor İlçesinde “Reflektör Tak Görünür Ol” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında 400 traktör römorkuna ücretsiz 800 reflektör dağıtıldı.

Volkan KARABAĞ

Kars Valiliği koordinesinde; Digor Kaymakamlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Digor Ziraat Odası Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü “Reflektör Tak Görünür Ol” projesi hayata geçirildi.

Digor Kaymakamı Enver Hakan Zengince, İlçe Belediye Başkanı Nebi Kerenciler, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Taşkın Kılıç ve Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi tarafından traktör sahiplerine ücretsiz reflektörler düzenlenen törenle dağıtıldı.

Digor – Iğdır kara yolunda düzenlenen tören öncesi çiftçilerle bir araya gelen Kaymakam Zengince, çiftçilerin taleplerini ve sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini sundu.

Traktör kazalarının önüne geçmek için bu projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Digor Kaymakamı Enver Hakan Zengince, “Trafik kazalarının meydana gelmesinde önemli unsulardan birisi de “tarım araçlarının ve traktörlerin” kara yolunu kullanımları oluşturmaktadır. Digorlu vatandaşlarımızın başlıca geçim kaynağının hayvancılık v e tarım olması hasebiyle sorumluluk bölgemizde çok miktarda traktör bulunmaktadır. Baharın gelmesiyle traktör hareketliliğindeki meydana gelecek artışı da göz önünde bulundurarak Digor İlçe Jandarma Komutanlığımız ile birlikte böyle bir proje yapmayı düşündük. Traktörlerde bulunması gereken ışık, arka reflektör gibi donanımlar maliyeti çok yüksek olmayan donanımlar, fakat bu donanımların bulunmaması trafik kazalarına ve telafisi mümkün olmayan sonuçlara neden olmaktadır. Özellikle gece şartlarında römorklarda reflektör bulunmaması nedeniyle, kara yolunda seyir halinde  bulunan diğer sürücüler tarafından fark edilmemesi nedeniyle kazalar meydana gelmektedir.” dedi.

Proje kapsamında 400 adet traktör römorkuna ücretsiz olarak reflektörün dağıtımını gerçekleştirdiklerini kaydeden Kaymakam Zengince, “Olası bu kazaları engellemek için Kars Valiliği koordinesinde; “Reflektör Tak Görünür Ol” sloganıyla bu güzel proje ortaya konulmuştur. Meydana gelebilecek üzücü olayları engellemek ve vatandaşlarda farkındalık oluşturmak maksadıyla, köylerimizde vatandaşlarımızın görebileceği yerlere jandarma trafik timimiz tarafından afişler asıldı. Yine jandarmamız tarafından, sürücülerin kara yollarına çıktığı  zamanlarda farkındalığı artırmak ve daha dikkatli davranmalarını sağlamak maksadıyla, köy yollarından kara yollarına çıkış noktalarına gerçek trafik kazalarının fotoğraflarından oluşan levhalar yerleştirildi. Şu anda ise traktörlerin kara yolunda görünürlüğünü artırmak ve traktör kazalarını engellemek maksadıyla, “Reflektör Tak Görünür Ol” sloganıyla Digor ilçemiz genelinde 400 adet traktör römorkuna ücretsiz olarak reflektör takıyoruz. Amacımız sayın İçişleri Bakanımızın emirleri doğrultusunda traktör kazalarını sıfıra indirmektir. Yaptığımız bu çalışmalara gösterdikleri ilgiden dolayı kıymetli vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.” ifadesini kullandı.

Kaymakam Zengince’nin konuşmasının ardından 400 traktör römorkuna ücretsiz reflektörler takıldı.

kars’ta-800-adet-reflektor-ucretsiz-dagitildi-(1).jpgkars’ta-800-adet-reflektor-ucretsiz-dagitildi-(3).jpgkars’ta-800-adet-reflektor-ucretsiz-dagitildi-(2).jpgkars’ta-800-adet-reflektor-ucretsiz-dagitildi-(4).jpgkars’ta-800-adet-reflektor-ucretsiz-dagitildi-(5).jpgkars’ta-800-adet-reflektor-ucretsiz-dagitildi-(6).jpgkars’ta-800-adet-reflektor-ucretsiz-dagitildi-(7).jpgkars’ta-800-adet-reflektor-ucretsiz-dagitildi-(8).jpgkars’ta-800-adet-reflektor-ucretsiz-dagitildi-(9).jpgkars’ta-800-adet-reflektor-ucretsiz-dagitildi-(10).jpgkars’ta-800-adet-reflektor-ucretsiz-dagitildi-(11).jpgkars’ta-800-adet-reflektor-ucretsiz-dagitildi-(12).jpgkars’ta-800-adet-reflektor-ucretsiz-dagitildi-(13).jpgkars’ta-800-adet-reflektor-ucretsiz-dagitildi-(14).jpgkars’ta-800-adet-reflektor-ucretsiz-dagitildi-(15).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler