Kars’ta ‘Açık Kapı’ uygulaması başlıyor

Kars’ta ‘Açık Kapı’ uygulaması başlıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ‘Açık Kapı’ uygulaması Kars’ta başlıyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Valiliklere yapılan başvurulara ilişkin iş ve işlemlerin hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasını temin etmek, sunulan hizmetlerde vatandaş memnuniyetini arttırmak için İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ‘Açık Kapı’ uygulaması Kars’ta başlıyor.

Karslı vatandaşlarla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulan “Açık Kapı” projesi Kars Valiliği Hizmet Binasında önümüzdeki günlerde uygulanmaya başlanacak. 

Vatandaşların, proje kapsamında talep veya şikâyetlerini,  ‘Açık Kapı’ bürosunda yüz yüze veya (https://www.acikkapi.gov.tr) adresinden internet aracılığıyla yapabilecek, alınan taleplerin sistemde kaydedilerek onaylandıktan sonra ilgili kurumlara anında aktarılacak. Taleple ilgili yapılan çalışma ve sonuçlar vatandaşların cep telefonlarına mesaj yoluyla bildirilecek.

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 81 ilde uygulamaya konulan Açık Kapı Projesi uygulaması kapsamında, Kars’ta da görevlendirilen beş personel tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına bilgilendirme ziyaretleri gerçekleştirilecek. Açık Kapı uygulaması kapsamında gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında görevli personel tarafından kurum yetkililerine projeye ilişkin olarak kapsamlı bilgiler verecek. Projenin daha iyi ve daha doğru anlaşılması, uygulamada ortaya çıkabilecek sorunların ortadan kaldırılarak sunulan hizmetlerde iş ve işlemlerin hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasını temin ederek, vatandaş memnuniyetini arttıracak çalışma ve uygulamalar konusunda gerçekleştirilen bilgilendirme ziyaretleri çerçevesinde, görevli personeller tarafından yapılacak.

kars’ta-‘acik-kapi’-uygulamasi-basliyor-(1).jpgkars’ta-‘acik-kapi’-uygulamasi-basliyor-(2).jpgkars’ta-‘acik-kapi’-uygulamasi-basliyor-(3).jpgkars’ta-‘acik-kapi’-uygulamasi-basliyor-(4).jpgkars’ta-‘acik-kapi’-uygulamasi-basliyor-(5).jpgkars’ta-‘acik-kapi’-uygulamasi-basliyor-(6).jpgkars’ta-‘acik-kapi’-uygulamasi-basliyor-(7).jpgkars’ta-‘acik-kapi’-uygulamasi-basliyor-(8).jpgkars’ta-‘acik-kapi’-uygulamasi-basliyor-(9).jpgkars’ta-‘acik-kapi’-uygulamasi-basliyor-(10).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler