Kars'ta Adalet ve Hakkaniyetli Olmak Konferansları Yapıldı

Kars'ta Adalet ve Hakkaniyetli Olmak Konferansları Yapıldı

Rehber Kalemler Derneği tarafından yürütülen İstikbal İçin Değer Projesi kapsamında her ay yapılan programlara Ağustos ayı itibariyle Adalet ve Hakkaniyetli konferansını da ekledi.

2014 yılından itibaren icra edilmeye başlayan programlar kapsamında her ay belirlenen değerler eğitim konusu okullara duyurulup yapılan kompozisyon yarışmasına katılan öğrenciler arasında ilk üçe girenlere ay sonunda yapılan konferansta ödülleri veriliyor.

Proje çalışma takvimi sürecinde Ağustos ayı değeri olarak belirlenen Adalet ve Hakkaniyetli  olmak program ve faaliyetleri belirlenen iki cami bir kuran kursunda yaz kuran kursu öğrencilerine yönelik yapıldı.

Kars İl Müftülüğü izni ve nezaretinde yapılan kompozisyon yarışmalarında kompozisyon yarışmalarına katılan ve dereceye giren öğrenciler açıklandı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi..

İstikbal İçin Değer Projesi kapsamında Adalet ve Hakkaniyetli olmak konferans ve programı hafız kurban camiinde eğitim alan Kuran kursu öğrencilerini katılımıyla gerçekleştirildi. Adalet ve Hakkaniyetli olmak konusunun işlediği programda kuran tilaveti, eğitici sinevizyon sonrası Hayrat Vakfı Kars İl Koordinatörü Eğitimci Yazar Hüsnü Çelik ve Hafız Kurban Cami İmam Hatibi İsmail Özanlı tarafından birer sunum yapıldı. Program sonrası öğrencilere kitap hediyesi yanında çeşitli ikramlarda bulunuldu.

İstikbal için değer projesi kapsamında Adalet ve Hakkaniyetli olma konferans ve programı Türkistan Caminde kuran kursu öğrencilerinin katılımıyla icra edildi. Program Kuran tilavetiyle başladı. Programda Eğitimci Davut KAYA ve Türkistan Cami İmam-Hatip Orhan ÖNLÜ hoca tarafından ‘Adalet ve Hakkaniyetli Olma üzerine birer sunum yapıldı. Öğrenciler arasında soru cevap yarışması ile ödüller verildi. Program sonunda öğrencilere kitap ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Adalet ve Hakkaniyetli olmak konferans ve programının üçüncüsü İbrahim Halilullah Kuran kursunda icra edildi. Kuran tilaveti ile başlayan program İlahiyatçı Yazar Muammer Kakça, eğitimci Kanaat Önderi ve İbrahim Halilullah Kuran Kursu Hocası Ali Haydar Bulut’un konu ile alakalı sunumları ile devam etti. Sinevizyon sunumu yapılan program kompozisyon yarışmasında dereceye girenlerin açıklanması ve toplu fotoğraf çekimi ve ikram dağıtımı ile son buldu.

Program sunucuları Şener Soylu ve Müjdat Çiftçi programa iştirak eden eğitimci ve yazarlara ve programın hazırlanmasında emeği geçen teknik masada görev yapan Murat Karacan ve kamera çekimi yapan Metin Sarar’a ve gönüllü çalışanlara teşekkür etti.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler