Kars'ta Aday Memurların Temel ve Hazırlayıcı Eğitim Programı Başladı

Kars'ta Aday Memurların Temel ve Hazırlayıcı Eğitim Programı Başladı

Kars Kafkas Üniversitesi’ne 2015 yılında atanan memurların Temel ve Hazırlayıcı Eğitim Programı başladı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 55. Maddesi gereğince yürütülen program, 6-22 Şubat 2017 tarihleri arasında Temel Eğitim, 27 Şubat-22 Mart 2017 tarihleri arasında ise Hazırlayıcı Eğitim programlarını kapsıyor.

Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan açılış konuşması yaptı.

Arslan konuşmasında şunlara değindi: “Aday Memurların Yetiştirilmelerine Dair Genel Yönetmelik çerçevesinde yürütülen program, aday memurların ortak vasıflarıyla ilgili hususları kapsayan Temel Eğitim, aday memurların atandığı kurum ve kuruluşu, sınıfı ve görevi ile ilgili hususları kapsayan Hazırlayıcı Eğitim ve görevleriyle ilgili olarak uygulamalı eğitim evresini içermektedir. Bu kapsamda TC Anayasası, Atatürk İlkeleri, Genel Olarak Devlet Teşkilatı, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu gibi derslerin yanı sıra; 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu, 2914 Sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu, Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği gibi derler, ilgili öğretim elemanları ve daire başkanları tarafından verilecektir. Eğitim programı, yapılacak olan sınavlarla son bulacaktır.” 

Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan’ın tüm aday memurlara başarılar dilemesinin ardından eğitim programına geçildi. 

karsta-aday-memurlarin-temel-ve-hazirlayici-egitim-programi-basladi-(1).jpgkarsta-aday-memurlarin-temel-ve-hazirlayici-egitim-programi-basladi-(2).jpgkarsta-aday-memurlarin-temel-ve-hazirlayici-egitim-programi-basladi-(3).jpgkarsta-aday-memurlarin-temel-ve-hazirlayici-egitim-programi-basladi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler