Kars’ta Ahilik Haftası başladı

Kars’ta Ahilik Haftası başladı

Bu yıl 34’üncüsü gerçekleştirilecek olan Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri Kars’ta da başladı.

Tacettin DURMUŞ

COVİD 19 salgını nedeniyle; 23 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilen Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu Toplantısında 34. Ahilik Haftası Kutlamalarının tarihi 13-19 Eylül 2021 olarak belirlendi.

Kars’ta ki Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri Valilik önüne bulunan Atatürk anıtına Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Burulday’ın çelenk sunulması ile başladı. Arından da saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Kars Ticaret il Müdürü Adem Beyribey, ahilik haftası etkinliklerinin 15 Eylül 2021 Çarşamba günü devam edeceğini söyledi.

Kars halkına ve esnafına COVİD - 19 salgınına karşı aşı çağrısında bulunduklarını da belirten, Beyribey etkinliklerin amacının Ahilik kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkârlar ile bunların teşkilatlarında yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması ile çalışma ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi amacıyla yapıldığını söyledi.

Müdür Beyribey açıklamasında; “Ticaret Bakanlığının koordinasyonunda, ilgili kurum ve kuruluşların işbirliğiyle Kırşehir merkez olmak üzere ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta gerçekleştirilecek Ahilik Haftası etkinliklerinin amacı, Ahilik felsefesini ve kültürünü tanıtmak ve yaşatmaktır. Hafta boyunca başta Kars Valisi Türker Öksüz olmak üzere esnaf ziyaretlerinde bulunacağız. Perşembe günü de Küçük Sanayi Sitesinde esnafımızı ziyaret ederek sorunlarını dinleyeceğiz. Çarşamba günü de Halk Eğitim Merkezi’nde konferans düzenleyeceğiz. Kafkas Üniversitesinden bir öğretim üyemiz Ahilik ile ilgili bir sunum yapacak. Cuma Günü de Evliya Camisinde Mevlid-i Şerif okutulacak. Kars halkının ahilik haftasını kutluyor ve etkinliklerimize davet ediyoruz ve her yerde bu çağrımızı tekrarlıyoruz. Ayrıca korona vürüs salgına karşı çağrıda bulunuyoruz ” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler