Kars’ta Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Semineri

Kars’ta Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Semineri

Türkiye Barolar birliği ile Kars ve Ardahan Barosu tarafından ortaklaşa düzenlenen Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Semineri Kars Adliyesi Konferans Salonu’nda Kars ve Ardahan illeri avukatlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

TBB ve Kars Ardahan Bölge Barosu Kars ve Ardahan illerinde görev yapan avukatlara anayasa mahkemelerine yapacakları başvurular hakkında; Profesör Doktor Mustafa Ruhan Erdem, Anayasa Raportörleri Serhat Mahmutoğlu, Nihat Gezgin ve Avukat Bülent Moraklı tarafından Anayasa Bireysel Başvurular hakkında sunum yapıldı.

Düzenlenen seminerde ilk olarak Profesör Doktor Mustafa Ruhan Erdem sunum yaptı. Erdem Anayasa ve bireysel başvuru hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ardından Anayasa Raportörleri Serhat Mahmutoğlu, Nihat Gezgin, Avukat Bülent Moraklı sırasıyla sunumlarını gerçekleştirerek, anayasa raporları hakkında avukatlara bilgi aktardı.

Türkiye Barolar birliği ile Kars ve Ardahan Barosu tarafından ortaklaşa düzenlenen Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Semineri hakkında Kars ve Ardahan Baro Başkanı İbrahim Baştimar da açıklamada bulundu. Baştimar, açıklamasında şunları söyledi: “Meslek içi eğitim seminerimizin üçüncüsünü düzenledik. Daha önce düzenlediğimiz Tüketici Hukuku, İcra Hukuku konularıydı, bu seminerimiz de Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru konusuydu. Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru 2010 yılındaki değişiklikle bu hakkın tanınması söz konusu olmuştur. Buradaki amaç Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne giden dava sayısında yığılmayı önlemek ve bir bakıma burada bir filtreleme görevi yapmaktı. Biz de bu anlamda özellikle mesleğe yeni katılan genç arkadaşlarımızın vatandaşın hak kaybına uğramaması adına bilgilerini güncellemekti. Bu alanda seminer veren arkadaşlarımız da konularında uzmanlar ve yetkinlerdir. Bu seminerlerin sahada da faydalarını görmekteyiz.”

kha

Önceki ve Sonraki Haberler