Kars’ta “Ani” sergisi açıldı

Kars’ta “Ani” sergisi açıldı

Selçukluların Kars'tan Anadolu'ya girişlerinin 954. yılı münasebeti ile "Dünden Bugüne Ani" isimli resim sergisi GAMP konağının yanında yapılan parkta açıldı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

"Dünden Bugüne Ani" isimli resim sergisini açılışı Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın tarafından yapıldı. Resim sergisini gezen Vali Doğan, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay'dan fotoğraflar hakkında bilgi aldı.

Sergiyi protokol üyeleriyle birlikte gezen Vali Doğan daha sonra gazetecilere bir açıklama yaparak, "Ani’nin fethinin fetih yıldönümü. 1064’te Sultan Alparslan’ın Anadolu’ya ilk gördüğü topraklar Ani ve Kars. Bugün seneyi devriyesinde bir takım etkinlikler yapılacak, tabi Türklerin Anadolu’ya girişi ve bin yıldır bu topraklarda yaşıyor olması hem geçmiş tarihimiz açısından hem gelecek nesillerimiz açısından çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bugünkü yaşamış olduğu süreçte ve göz önüne aldığımızda bu topraklarda yaşamanın maliyetinin ne kadar yüksek olduğunu görüyoruz. Bu topraklarda yaşamak ciddi maliyet istiyor. Bunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ondan önce Osmanlı İmparatorluğu, Selçuklu İmparatorluğu bunu kanla, gözyaşıyla ödemiştir. Bugün ülkemize uluslararası arenadan yapılan saldırılarda bunu gösteriyor ki bu topraklarda yaşayabilmek için güçlü olmak lazım. Bunun için evlatlarımızı iyi yetiştirmemiz lazım, ekonomik olarak güçlü olmamız lazım ve bu toprakları gelecek nesillere de atalarımız bize devrettiği gibi bizim de devretmemiz lazım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün dünden daha güçlüdür. İnşallah gelecekte daha da güçlü olacaktır. Bu topraklarda bu millet ilelebet kardeşlik duygusu içerisinde birlikte yaşayacaktır. Onun için toplumun herkesi mi elinden gelen bütün imkanları seferber etmesi lazım, bu toprakların bedelini ödeyen şehitlerimizin ruhu için onların hatırası için bu fedakarlığı bugün bu millet yine yapacaktır ve bu topraklar gelecek nesillere de emanet edilecektir. Ben bu topraklar için şehit olan tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu mücadele devam ediyor, gazilerimiz var onlara Allahtan sağlık sıhhat diliyorum. Herkes şunu bilsin ki bu topraklar ilelebet bu milletle beraber olacaktır, bu milletle beraber yaşayacak inaşallah." dedi.

GAMP konağının yanında yapılan parkta açılan "Dünden Bugüne Ani" isimli resim sergisi Pazar günü akşam saatlerine kadar açık kalacak.

kars’ta-“ani”-sergisi-acildi-(1).jpgkars’ta-“ani”-sergisi-acildi-(3).jpgkars’ta-“ani”-sergisi-acildi-(6).jpgkars’ta-“ani”-sergisi-acildi-(2).jpgkars’ta-“ani”-sergisi-acildi-(5).jpgkars’ta-“ani”-sergisi-acildi-(4).jpgkars’ta-“ani”-sergisi-acildi-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler