Kars’ta anne ve babalarla söyleşi yapıldı

Kars’ta anne ve babalarla söyleşi yapıldı

Uzmanlar tarafından Kars’ta “Çocukların internet bağımlılığı ve teknoloji kullanımı” söyleşi yapıldı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Çocukların internet bağımlılığı ve teknoloji kullanımı” söyleşisi Hürriyet Gazetesi aile-çocuk yazarı Ömür Kurt'un moderatörlüğünde Uzman Psikolog Ramazan Şimşek ve özel bir firma Tasarım Müdürü Suzan Filiz katıldı.

Söyleşi öncesi Kars izlenimlerini paylaşan Hürriyet Gazetesi aile-çocuk yazarı Ömür Kurt, Kars’ta çok güzel karşılandığını ve bu sıcak karşılamayı her yerde paylaşmak istediğini ve insanların bol bol Kars’a gelmesi için önerilerde bulunacağını aktararak, “Turistler Kars’a gelsin ve Kars biraz daha zenginleşsin. Burası ülkemizin en güzel şehirlerinden bir tanesi.” dedi.

Kars’ta anne ve babalara çocuk yetiştirmenin sırlarının anlatıldığı söyleşi de günümüz çocuklarının internette uzun süre vakit geçirdiği, birden fazla sosyal medya hesabı kullandığı, dijital oyunlar oynadığı ve anne babaların bilmediği bir dünyada zaman harcandığı ifade edildi. Çocukların internet ortamında karşılaştığı sorunlardan internette nasıl güvende olacaklarına, yaşlara göre internet kullanım sürelerinden siber zorbalığa kadar her şeyin konuşulduğu söyleşide anne babaların sorularına da yanıtlar verildi.

Uzman Psikolog Ramazan Şimşek, çocukların internet ve teknoloji konusunda nasıl yönlendirilmesi gerektiğine ve bu konuda ebeveynlere düşen görevlere dikkat çekti. Söyleşi sonrasında katılımcılara, bir çiftin bebek yapmaya karar vermesinden çocuk 6 yaşını bitirinceye dek geçen süredeki bebek ve çocuk eğitimini kapsadığı 200 Adımda Çocuk Yetiştirme Rehberi hediye edildi.

kars’ta-anne-ve-babalarla-soylesi-yapildi-(1).jpgkars’ta-anne-ve-babalarla-soylesi-yapildi-(2).jpgkars’ta-anne-ve-babalarla-soylesi-yapildi-(3).jpgkars’ta-anne-ve-babalarla-soylesi-yapildi-(4).jpgkars’ta-anne-ve-babalarla-soylesi-yapildi-(5).jpgkars’ta-anne-ve-babalarla-soylesi-yapildi-(6).jpgkars’ta-anne-ve-babalarla-soylesi-yapildi-(7).jpgkars’ta-anne-ve-babalarla-soylesi-yapildi-(8).jpgkars’ta-anne-ve-babalarla-soylesi-yapildi-(9).jpgkars’ta-anne-ve-babalarla-soylesi-yapildi-(10).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler