Kars’ta Aras Havzası Yönetim Heyeti toplantısı yapıldı

Kars’ta Aras Havzası Yönetim Heyeti toplantısı yapıldı

Aras Havzası Yönetim Heyeti toplantısı Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında DSİ 24. Bölge Müdürlüğünde yapıldı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Öksüz, toplantının hayırlara vesile olması temennisiyle suyun temel yaşam kaynağı olduğunu, her geçen gün önemini artıran su ve su kaynaklarının korunması ve etkin şekilde değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Vali Öksüz, “Aras Nehri Havzası bölgemiz için çok önemli bir konumdadır. Sahip olunan bu havzanın etkin yönetimi, sudan en etkin şekilde yararlanılması, zaman zaman meydana su baskınları ve taşkınlardan insanlarımızın korunması, sulak alanların korunması, içme suyunun etkin şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. İyi planlama yaparak, Valiliklerimiz arasında, kurumlarımız arasında koordinasyon sağlayarak toplantılarımızı amacına ulaştıracaktır. Bölgemizde tarım ve hayvancılık yoğun bir şekilde yürütülmektedir. Hayvancılık yaparken, hayvanlarımıza su temini önemli ama bunu yaparken de su kaynaklarının kirletilmesini önlemek durumundayız. Diğer yandan yağışlar nedeniyle derelerin yataklarının korunması, taşkından korunması önemli bir husus olarak önümüze çıkıyor. Bir de arıtma meselemiz vardır. Artıma meselesi ilimiz için de çok önemli bir konudur. Arıtma tesisinin ilimizde bir an önce kurulması lazım. Bir an önce, çok hızlı bir şekilde planlamasının ve ihalesinin yapılarak bu yatırımı gerçekleştirmemiz lazım. Zira Kars Barajı, ilimiz ve bölgemiz için çok önemli bir proje. Arpaçay Barajı dolayısıyla Iğdır ilimize de katkı sunacak bir proje. Su kaynaklarımızı iyi bir şekilde yönetebilirsek, temel yaşam kaynağımız olan sulardan verimli bir şekilde istifade edebiliriz ve taşkınlardan, afetlerden korunabiliriz.” dedi.

Vali Öksüz’ün konuşmasının ardından, Kars, Ardahan ve Iğdır illerinde faal durumda olan ve yapılması planlanan; içme suyu, sulama ve hayvan içme suyu göletleri, arıtma tesisleri, alabalık tesisleri, halkı bilinçlendirme çalışması yapılması, su kanalları servis yollarının yaya ve araç trafiğine kapalı olmasının vurgulanması, menfez yapımı gibi konularda istişarelerde bulunularak kararlar alındı.

Aras Havzası Yönetim Heyeti toplantısına; Vali Türker Öksüz, Iğdır Valisi Enver Ünlü, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, DSİ 24.Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Kars, Ardahan illerinin Vali Yardımcıları ve ilgili birim müdürleri katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler