Kars'ta arılar kış uykusundan uyandı

Kars'ta arılar kış uykusundan uyandı

Kars'ın Kağızman İlçesinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte arıcılar, kovanlarını açık havaya çıkardı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

İlçede geçimini arıcılıkla sağlayan vatandaşlar ısınan havalarla birlikte kışlık uykularından uyanan arılarını açık havaya çıkararak çalışmalarına hız verdi.

Bu yıl az yağan karın havaların ısınmasıyla birlikte  tamamen erimesinden kaynaklı bahçelerinde yeşillenmeye başladı. Kış uykusundaki arılar da bal yapmaya ve oğul vermeye koyuldu.

Yeşil Kağızman’da bahçelerde yeşillenmeye başladı. Hava koşullarının bu şekilde seyretmesiyle, ağaçlarının da filizlenmeye başlamasına bağlı olarak arıların çiçeklerin özlerinden polen toplamaya başlayacağını anlatan arı yetiştiricisi Erol Ergüven’i umutlandırdı. Ergüven: "Açık Havaya çıkardığımız arılarımızı özel olarak hazırladıklarımız arı kekleriyle besleyeceğiz Ağaçların çiçek açıp Arıların özlerini toplayacağı zamana kadar güçlü olmalarını sağlamaya çalışacağız. Bu yıl havalar erken ısındı sıcak hava olunca arılar rahatsız oluyor bu nedenle arıları dışarı çıkardık. Sıcaklıklar bu şekilde devam eder ise bahçemizdeki ağaçlar çiçek açar arılar da bu çiçeklerden beslenerek, yazın ortasına doğru bal yapmaya başlar" dedi.

karsta-arilar-kis-uykusundan-uyandi-(1).jpgkarsta-arilar-kis-uykusundan-uyandi-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler