Kars'ta Aşıklar Geceyi Isıttı!

Kars'ta Aşıklar Geceyi Isıttı!

Kars Belediyesi Namık Kemal Aşıklar ve Kültür Evi, kış soğuğunda sıcak sohbetlerle, birbirinden güzel saz ve türküler eşliğindeki aşıklarıyla, soba üzerinde pişen kestane sıcaklığında vatandaşları konuk etmeye devam ediyor.

Kars’ta Aşıkların Atışmalı Kış Geceleri, her akşam farklı konukları ağırlıyor. Aşıklar gecesinin dün akşam ki konuğu ise Kars Belediyesi Özel Kalem Müdürü Muhammet Koç, Basın Müdürü Turgay Kaya, Su İşleri Müdürü Hikmet Karabulak, Çoban Heykeltıraş Metin Doğrukartal’ın yanı sıra vatandaşlar ve belediye çalışanları oldu.

Bol atışmalı gecede hem sobada kestane, hem de tandır ekmeği ve çeçil peyniri tadıldı. Gecenin en tatlı anları ise aşık atışmalarıyla geldi. Aşıklar taşlamalı atışmalarıyla konuklarını güldürürken, hikayeli değişleri ve yanık sesleriyle de duygu dolu anlar yaşattılar.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’ya da methiyeler söyleyen aşıklar, ‘Sana gülmek yakışıyor’ diye açtıkları ayak üzerinden Başkan Karaçanta’dan duydukları memnuniyeti sazlarına ve sözlerine yansıttılar. 

Kars Kalesinin tarihi dokusu altındaki Namık kemal Aşıklar ve Kültür Evi’nde, halk ozanları Mahmut Karataş, Arif Tellioğlu ve Ayhan Şimşekoğlu’nun seslendirdiği birbirinden güzel eserlerin icra edildiği kış geceleri, her akşam farklı konuklara kapılarını açıyor. Vatandaşlara da açık olan programlar gecenin donduran havasında geç saatlere kadar sürüyor.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler