Kars’ta Atatürk’ün Çocuklara Armağan Ettiği Bayram Coşkusu

Kars’ta Atatürk’ün Çocuklara Armağan Ettiği Bayram Coşkusu

Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da coşkuyla kutlandı.

Burkay KORTAĞ / KARS MANŞET

Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen kutlama etkinlikleri Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun’un Atatürk anıtına çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden kutlama programında, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan’ın anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere madalyalarını, Vali Rahmi Doğan, 14. Mkz. Piy. Tug. Kom Tuğgeneral Turan İnan ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta verdi.

30 Ekim Ana Okulunun minik öğrencilerinin sundukları gösterinin ardından kız ve erkek öğrenciler tarafından ‘23 Nisan’ konulu şiirler okundu. Ziya Gökalp Ortaokulu Kafkas Ekibinin ve Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğünün Mahalli Halk Oyunları Ekibinin Kafkas ve mahalli halk oyunları gösterileri hayranlıkla izlendi. Kutlama etkinlikleri Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisi ile son buldu.

PROTOKOL MENSUPLARI ÇOCUKLAR İLE HALAY ÇEKTİ

Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü Mahalli Halk Oyunları Ekibinin sahnelediği mahalli halk oyunları gösterisinin ardından, oyuncular Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev’i öğrenci ve vatandaşlar ile birlikte halaya davet etti. Protokol mensuplarının öğrenci ve vatandaşlar ile davul zurna eşliğinde halay çekmesi 23 Nisan Çocuk Bayramının ‘Bayram’ coşkusunda kutlanmasına neden oldu.

ALTUN: DÜNYA ATALARDAN KALAN BİR MİRAS OLMAKTAN ÇOK, ÇOCUKLARIN EMANETİDİR

Öte yandan Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlam ve önemini anlattığı konuşmasında, öğrenci ve velilere seslendi.

Müdür Altun, konuşmasında dünyanın atalardan kalan bir miras olmaktan çok çocukların emaneti olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan ettiğini ithaf ettiğini söyledi.

Her neslin bir sonraki nesle daha iyi bir Türkiye devretmekle mükellef olduğunu da konuşmasına belirten Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun: “Kendi vatandaşları yanında bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumlara da umut kaynağı olacak bir Türkiye’yi ancak bu şartlarda inşa edebiliriz. Bugün burada sizlerin ve milyonlarca yaşıtınızın içinden, geleceğin cumhurbaşkanı, milletvekillileri, akademisyenleri, mühendisleri, doktorları ve işadamları çıkacaktır. Eğitim ve iş hayatınız boyunca, kariyeriniz yanında, edebiyata, sanata, kültüre ve tarihe özle ilgi göstermenizi bekliyorum. Dünyaya estetiğin ve duygunun penceresinden bakmayı öğrendiğinizde, eminim her şey çok daha güzel gözükecektir. Sizlerin yüreği gibi güzel bir dünya için bu bakış açınızı asla kaybetmeyiniz. Tarihin her dönemi farklı hikâyelerle doludur. Bunların her biri bize bugün nereden geldiğimizi, nerede olduğumuzu, nereye gittiğimizi ve kim olduğumuzu gösteren pusuladır. Pusulasız bir gemi nasıl ki denizde yönünü bulamazsa, tarihinden habersiz nesiller de istikametlerini kaybederler. Bunun için tarihinizi çok iyi öğrenmelisiniz.” dedi.

kars’ta-ataturk’un-cocuklara-armagan-ettigi-bayram-coskusu-(1).jpgkars’ta-ataturk’un-cocuklara-armagan-ettigi-bayram-coskusu-(2).jpgkars’ta-ataturk’un-cocuklara-armagan-ettigi-bayram-coskusu-(3).jpgkars’ta-ataturk’un-cocuklara-armagan-ettigi-bayram-coskusu-(4).jpgkars’ta-ataturk’un-cocuklara-armagan-ettigi-bayram-coskusu-(5).jpgkars’ta-ataturk’un-cocuklara-armagan-ettigi-bayram-coskusu-(6).jpgkars’ta-ataturk’un-cocuklara-armagan-ettigi-bayram-coskusu-(7).jpgkars’ta-ataturk’un-cocuklara-armagan-ettigi-bayram-coskusu-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler