Kars’ta bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı

Kars’ta bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı

Kars’ta Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu (BMİKK) toplantısı Vali Türker Öksüz, Başkanlığı’nda yapıldı.

Valilik Gazi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, ilçe kaymakamları, Sağlık Müdürlüğü, Jandarma ile polisin ilgili birim personelleri, sağlık müdürlüğü personeli, kurum ve daire amirleri katıldı. 

Toplantının açılışında konuşan Vali Türker Öksüz, Türkiye’nin coğrafi bakımdan stratejik bir konumda olduğunu belirtti. 

Vali Öksüz, Türkiye’nin uyuşturucu kaçakçılığı bağlamında son derece önemli bir güzergah olan balkan rotası üzerinde yer aldığını söyledi. 

Vali Türker Öksüz, “Yapılan çalışmalarda ilimizin konumu gereği, uyuşturucu madde ticaretinde ana güzergah olarak değil, alternatif bir güzergah olarak kullanıldığı, coğrafi-iklimsel şartlardan ötürü kenevir üretiminin kısıtlı olduğu ve il içi talebi karşılamadığı anlaşılmaktadır.Uyuşturucu ile mücadelede en önemli faktörlerden bazıları; koordineli çalışma, yapılan çalışmaların izlenmesi ve değerlendirilmesidir. Uyuşturucu ile mücadele; arzı ile mücadele, önleme-eğitim ve tedavi-rehabilitasyon başlıklarında etkin bir şekilde eş zamanlı mücadeleyi gerektiren bir konudur” dedi. 

13 Şubat 2019 tarihli 30686 sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesi doğrultusunda çalışmalara devam etmekte olan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu ve teknik çalışma gruplarının amacı hakkında da katılımcılara bilgi veren Vali Türker Öksüz, “Uyuşturucu, alkol, tütün ve davranışsal bağımlılıklarla mücadelede durum tespitinde bulunulması, uygulanabilecek faaliyetlerin değerlendirilmesi, paydaş kurumların belirlenmesi ve bütün sürecin kurul üyesi kurumların iş birliğiyle koordineli olarak yürütülebilmesi ve takibinin il düzeyinde gerçekleştirilebilmesidir.Bu amaçlar doğrultusunda BMİKK ve teknik çalışma grupları toplantıları iki aylık periyotlarla il sağlık müdürlüğü sekretaryasında valiliğimizin başkanlığında toplanmaktadır.Teknik çalışma grupları toplantısında kurum-kuruluşların sorumlulukları, ortak yürütülmesi gereken faaliyetler, süreçte yaşanan aksaklıklar değerlendirilir; çözüm önerileri ve varsa yeni proje önerileri BMİKK toplantısına taşınır. BMİKK toplantılarında belirlenmiş özel bir gündem olmadığı sürece, son toplantı döneminde kurul üyesi kurum-kuruluşların konu ile ilgili çalışmaları sunulur ve değerlendirilir. Tespit edilen aksaklıklar için ilgili kurumların çözüm önerileri alınır ve gerekli iş birliği için görüşmeler yapılır.Kurul üyesi kurum-kuruluşların bağımlılıkla mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmalar yetki alanları dahilinde 2018-2023 uyuşturucu ile mücadele ulusal eylem planı’na dayanmaktadır” diye konuştu. 

Vali Türker Öksüz’ün konuşmalarının ardından İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli personel tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında hazırlan sunum ile İl Emniyet Müdürlüğü’nün uyuşturucu ile mücadelesi kapsamında hazırladığı sunum katılımcılarla paylaşıldı. 

Daha sonra Bağımlılıkla mücadele kapsamında alınması gereken tedbirler konuşuldu. Katılımcılarla fikir alış verişinde bulunuldu. 

Öte yandan Kars’ta polis ve jandarma ekiplerince uyuşturucu madde imal ve ticaretinin önlenmesine yönelik olarak geçiş güzergahlarında ve farklı noktalarda yol kontrol ve arama faaliyetleri ile önleyici devriye faaliyetlerine aralıksız olarak devam edileceği bildirildi. 

kars’ta-bagimlilikla-mucadele-toplantisi-yapildi-(2).jpgkars’ta-bagimlilikla-mucadele-toplantisi-yapildi-(1).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler