Kars'ta Bahar Temizliği

Kars'ta Bahar Temizliği

Kars Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile İtfaiye birimi ortak bir çalışmayla park ve bahçelerde bahar temizliği yaptı. Onarım ve bakım işlerinin de yürütüldüğü çalışmalar başkan yardımcısı Taner Turan Ünsal önderliğinde yapıldı.

Mesut Yılmaz Parkı, Atatürk Çay Bahçesi ve kale arkasındaki yol üzerinde bulunan Kent Ormanı kentlilerin yaz aylarında dinleme ve piknik alanı olarak kullanılan az sayıdaki mekanlar olarak biliniyor. Bu mekanlar yaklaşık 3 ay süren yaz mevsimi boyunca vatandaşlarla dolup taşıyor. Kullanımdan kaynaklı sorunlarında yaşandığı bu mekanlarda çevreye saçılan çöpler, kırılan bank ve oyuncaklar zaman zaman tamir edilerek yeniden hizmete sunuluyor. Bu yaz mevsimine geçiş dönemi olan bu günlerde İtfaiye ekipleri bu bölgelere seferler edildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü temizlik işleri ekipleri de bölgede genel temizlik çalışması yaptı. Kırılan ve kullanılamaz hale gelen oyuncakların da tamir edilmesinin ardından vatandaşların hizmetine sunulan park ve bahçelerin doğru kullanımı yönünde de sık uyarılar yapılıyor.

Kars Belediyesi Başkan Yardımcısı Taner Turan Ünsal, ilkbaharı yaşadığımız bu günlerde yaza hazırlık amaçlı park ve bahçelerde temizlik çalışması yapıldığını söyledi.

Kentin uzun geçen kış mevsiminin ardından kısa sürecek olan yaz aylarında vatandaşların park bahçelerde rahat edebilmeleri için bu çalışmayı yürüttüklerini ifade eden Ünsal, tüm hizmetlerin vatandaş için yapıldığını ve vatandaşlarında park ve bahçeleri temiz tutmaları konusunda duyarlı olmalarını istedi. Beledi olarak sorumluluk bilinci içinde hareket ettiklerini de kaydeden Ünsal, “Vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin daha sakin ve temiz ortamda günlerini geçirmelerini amaçlıyoruz. Parklarımızda özellikle temizlik ve düzenleme çalışması yapmaktayız. Bu çalışmalarımız yaz mevsimi boyunca devam edecek. Vatandaşlarımızdan da kullandıkları parkları kullanılabilecek şekilde bırakmalarını istiyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile İtfaiye birimimiz ortak bir çalışma içindeler.” dedi.

Kent Ormanı, Mesut Yılmaz Parkı ve Atatürk Çay Bahçesinde vatandaşların duyarlı olmalarını isteyen Ünsal, bu park ve bahçelerin kentin mevcut dinlenme mekanları olduklarını ve bunları da gözümüz gibi bakmak ve korumak gerektiğini vurguladı. Piknik yapan vatandaşların yanlarında çöp poşetleri getirmelerini, piknik sonrası dönüye geçtiklerinde çöplerini bu poşetlere doldurup bizlerin bu mekanlarda bulundurduğu çöp konteynerlerine bırakmalarını istedi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler