Kars'ta baharın gelmesiyle görsel şölen oluştu

Kars'ta baharın gelmesiyle görsel şölen oluştu

Türkiye'de kış ayının en sert geçtiği ve bahar ayında da kar yağışının etkili olduğu Kars'ta, son günlerde havaların ısınmasıyla canlanan doğa görsel şölen sunuyor.

Türkiye'de kış ayının en uzun ve çetin geçtiği illerden biri olan Kars'ta havaların ısınmasıyla doğa yeniden canlanmaya başlarken, köylülerinde bahara hazırlık telaşı başladı.

Merkeze bağlı 2 bin 667 rakımda bulunan Boğatepe köyünde baharın gelmesine rağmen halen kar olması hem de çiçeklerin açması köyde renk cümbüşü oluşturdu.

Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk köyünde ise köydeki vatandaşlar at arabası yardımıyla tarlalarına gübre taşıyıp ekin yapılacak tarlaları için hazırlık yaptı.

Köydeki vatandaşlardan Burak Ayaz'da dışarıdaki güneşi fırsat bilerek kış boyu içeride besledikleri güvercinlerini dışarı çıkararak, onları uzun bir aradan sonra tekrar gök yüzüyle buluşturdu.

Ayaz yaptığı açıklamada, Kars'ta kış ayının uzun sürdüğünü ifade ederek, "Burası Türkiye'nin en soğuk illerinden birisi bazı yerlerde bahar yaşanırken biz yeni kış ayından çıkıyoruz. Halen kar var çiçekler açtı. Doğanın canlanması ve karların erimesi güzel görüntüler oluştu." dedi. 

karsta-baharin-gelmesiyle-gorsel-solen-olustu-(1).jpgkarsta-baharin-gelmesiyle-gorsel-solen-olustu-(2).jpgkarsta-baharin-gelmesiyle-gorsel-solen-olustu-(3).jpgkarsta-baharin-gelmesiyle-gorsel-solen-olustu-(4).jpgkarsta-baharin-gelmesiyle-gorsel-solen-olustu-(5).jpgkarsta-baharin-gelmesiyle-gorsel-solen-olustu-(6).jpgkarsta-baharin-gelmesiyle-gorsel-solen-olustu-(7).jpgkarsta-baharin-gelmesiyle-gorsel-solen-olustu-(8).jpgkarsta-baharin-gelmesiyle-gorsel-solen-olustu-(9).jpgkarsta-baharin-gelmesiyle-gorsel-solen-olustu-(10).jpgkarsta-baharin-gelmesiyle-gorsel-solen-olustu-(11).jpgkarsta-baharin-gelmesiyle-gorsel-solen-olustu-(12).jpgkarsta-baharin-gelmesiyle-gorsel-solen-olustu-(13).jpgkarsta-baharin-gelmesiyle-gorsel-solen-olustu-(14).jpgkarsta-baharin-gelmesiyle-gorsel-solen-olustu-(15).jpgkarsta-baharin-gelmesiyle-gorsel-solen-olustu-(16).jpgkarsta-baharin-gelmesiyle-gorsel-solen-olustu-(17).jpgkarsta-baharin-gelmesiyle-gorsel-solen-olustu-(18).jpgkarsta-baharin-gelmesiyle-gorsel-solen-olustu-(19).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler