Kars'ta Bahçecilik ve Ceviz Yetiştiriciliği Eğitimi!

Kars'ta Bahçecilik ve Ceviz Yetiştiriciliği Eğitimi!

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce “Bahçecilik ve Ceviz Yetiştiriciliği Eğitimi” verildi.

Kars'ta Bahçecilik ve Ceviz Yetiştiriciliği Eğitimi!

AKAK Projesi kapsamında Gaziosman Paşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünde Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Yaşar AKÇA tarafından Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce “Bahçecilik ve Ceviz Yetiştiriciliği Eğitimi” verildi. Eğitime Kars'ın dışında Artvin ve Ardahan İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden de personeller katıldı.

Eğitimde açılış konuşmasını yapan Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün: “Kars İlimiz hayvansal üretim sıralamasında beşinci bitkisel üretim sıralamasında ise 75. Sıradır. Soğuk iklime bağlanarak ağaç kültürümüz gelişmemiştir. Fakat ortada sıkıntılar varsa bu sorunların beraber aşılması gerekir. Bugün eğitim vermek için gelmiş olan Prof. Dr. Yaşar Akça bu konuda işin ilmini almış bir hocamızdır. Bu eğitimi alan personelimiz edindiği bilgiler ile çiftçilerimizi bilinçlendirecektir.” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Yaşar Akça ise, “Zorluklara rağmen sabırla yapacağımız işlere yoğunlaşmamız gerekmektedir. Bu eğitimdeki esas amacım bahçecilik üzerine düşünce yapımızı, felsefemizi doğru yönde kanalize edip belirlemektir. Gelişmiş ülkelerin ortak özellikleri bilgi güçtür gücü yönetmek ise sorumluluktur anlayışında yatmaktadır. Bu düsturdan hareketle Türkiye’de ceviz yetiştiriciliği teşvik edilmeli üretimin artırılması birim alana verim ve kaliteli üretimi sağlayacak yeni üretim metotları ve araçlarının geliştirilmelidir” dedi

Program kapsamında 21/02/2014 tarihlerinde ise Kars-Kağızman ilçesinde çiftçilere ceviz yetiştiriciliği eğitimi düzenlendi. Eğitimde, üreticilere ceviz ağaçları ve fidanlarında budama yapılarak, cevize şekil verme ve verim budaması uygulamalı olarak gösterilirken, Kağızman için bahçecilik alanında ceviz yetiştiriciliğinin önemine dikkat çekildi. 

3.20140224112850..gif4.20140224112900..gif5.20140224112908..gif

Önceki ve Sonraki Haberler