Kars'ta Barakalar Yıkıldı!

Kars'ta Barakalar Yıkıldı!

Kars'ta, Digoryolu üzerindeki Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları çevresinde bulunan kanatlı hayvanların konulduğu barakalar çevre kirliliği oluşturduğu gerekçesiyle konut sakinlerinin müracaatı sonucu belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Kars'ta Barakalar Yıkıldı!

Kars’ta, Digoryolu üzerindeki Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları çevresinde bulunan kanatlı hayvanların konulduğu barakalar çevre kirliliği oluşturduğu gerekçesiyle konut sakinlerinin müracaatı sonucu belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

TOKİ konutları çevresinde 1 yıl içinde 10 adet baraka yapıldı. Barakaların sayısının her geçen artması üzerine TOKi sakinleri belediyeye şikayette bulundu. Bunun üzerine belediye ekipleri baraka sahiplerine aylar öncesinden yazı yazarak barakaların kaldırılmasını istedi. Son olarak da 1 ay önce 15 gün içinde karara uyulması istendi. Son kontrollerde de karara uyulmadığı gören ekipler polisin de önlem almasıyla kepçelerle birlikte bölgeye hareket etti. Barakalardaki kümes hayvanları çıkarıldıktan sonra yıkımı başlandı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yıkımı gerçekleştirirken bazı vatandaşlar ise başka çarelerinin olmadığını ve kümes hayvanlarını satarak geçimlerini sağladıklarını belirterek tepki gösterdiler.

Zabıta Müdürü Cengiz Anek ise TOKİ sakinlerinin barakalardan rahatsız olmaları ve dilekçeyle Belediyeye şikayette bulunmaları üzerine bu yıkımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Yıkım karanının daha önceden de baraka sahiplerine söylendiğini de hatırlatan Anek, bu çirkin görüntünün oluşmasına bir daha müsaade etmeyeceklerini ifade etti. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler