Kars'ta barış için Yaz-Kış Çalışıldı!

Kars'ta barış için Yaz-Kış Çalışıldı!

Kars'ta barış için Yaz-Kış Çalışıldı!

Kars'ta barış için Yaz-Kış Çalışıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 2009 Kars- Ardahan- Iğdır AK Parti SKM Koordinatörü Bahaddin Özbuğutu ve Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz’ın; Susuz ilçesine bağlı Büyük ve Küçük Çatak köyleri arasındaki kan davasının barışla noktalanmasında verdikleri emek ulusal basında geniş yer buldu.

4 yıl önce Kars’a geldiğinde Susuz Büyük ve Küçük Çatak köylüleri arasındaki kan davasını öğrendiğinde durumu Başbakan’a bildirdiğini, Başbakan’ın da kendisine köylülerle görüşüp barışmaları için çaba sarf etmesini istediğini söyledi. Bunun üzerinde her iki köyde de vatandaşlarla görüşme yaparak Bababakan’ı bilgilendirdiğini belirten Özbuğutu, Başbakan’ın da defalarca köylülerle telefon görüşmeleri yaptığını ifade etti.

4 ayı aşkın köylülerle sık sık görüşmelerde bulunduğunu da kaydeden Özbuğutu, her iki köyün barışması için Başbakan’ın talimatıyla başlayan barış sürecini Kafkas Haber Ajansı’na yaptığı özel açıklamasıyla şöyle dile getirdi:

“Kars-Susuz İlçesi Büyük Çatak/Küçük Çatak Köylerinin 2009 yerel seçimleri öncesinde AK Parti Kars Ardahan Iğdır Koordinatörü olarak görevli olmam hasebiyle köylerimizde ziyaret ettiğimizde iki köy arasında yıllardır süregelen kan davasının olduğunu öğrendik. Köylerimizin analarının yüreklerinin sürekli korku ile dolu olduklarını, gözleri yaşlı eşlerinin çocuklarının dönüşlerinin her seferinde kaygı ile beklediklerini ziyaretimde öğrendim. Durumun ehemmiyetini araştırdığımda bu kavganın Kars ve Ardahan illerindeki halkımızı da tedirgin ettiğini müşahade ettim. Konuyu Sayın Başbakanımıza ilettiğimizde bu problemin çözülmesi ile ilgili girişimlerimizi artırmamızı ve her iki köyün sözü dinlenen ileri gelenlerinden altışar kişinin telefonlarını alarak bizzat kendileriyle konuştuklarını bu kavganın ülkenin Başbakanı olarak kendisini çok üzdüğünü söyledi. Devletten istedikleri Doğrudan Gelir Destekleri bu kavga varolduğu sürece ödenmesinin kendi yüreğinin kabul etmeyeceğini, sebebinin ise devletten aldıkları paralarla birbirlerine zarar verici araç gereçler aldıklarını, bunun da insani olarak ve bu ülkenin Başbakanı olarak yüreğinin kabul etmeyeceğini Çataklı vatandaşlarımıza ifade etmiştir. Şayet sevgi ve kardeşçe duygular ile birvirlerine sarılıp barışmaları halinde geçmişteki alacakları dahil hepsinin ödenmesinin sağlanacağını söz vermiştir. Bu gelişmeler neticesinde 4 aylık bir süreçle köylülerimiz arasında kurulan diyalog ile Kars Merkez Fethiye Camii’nde barış Kur’an hilafeti ile sağlanmıştır. Akabinde Sayın Başbakanımız Kars’a geldiği sırada Aytemiz Spor Salonu’nda köylerimizin temsilcileri ile halkın huzurunda görüşmüş ve kendilerine teşekkür etmiştir. yayla-mera sorunlarının çözümü ile ilgili yetkililere de talimat vermiştir. Daha sonrasında şahsım köylerimizi defahaten ziyaret etmiş dönem dönem milletvekillerimizle ve genel merkez yöneticilerimizle giderek Sayın Başbakanımız’ı bilgilendirdik. Sayın başbakanımız da gelinen durumdan memnuniyetini ifade etmiş ve selamlarını iletmiştir. Devamında Kaymakamımız merayla ilgili sorunlu konular üzerinde yoğun çalışmalar yapmış ve nihai neticeye protokolle her iki köyümüzün rızasının olacağı şekilde varmıştır. Geçtiğimiz günlerde de Susuz Merkezde Kaymakamlık Makamı ve köylülerin ileri gelenleri ile bir araya gelerek organize ettikleri şükür yemeği ile de nihai huzur ortamı sağlanmıştır.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler