Kars’ta bedelli askerler yemin etti

Kars’ta bedelli askerler yemin etti

Kars'ta, bedelli askerlik uygulamasından yararlanarak 21 günlük temel eğitimlerini tamamlayan 241 asker için yemin ve terhis töreni yapıldı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Hafız Hakkı Paşa Kışlası’ndaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Tugay sancağının tanıtılmasının ardından 241 bedelli asker yemin etti. Birliğe ilk katılan piyade er Çağtay Nacargil yaş kütüğüne plaket çaktı. 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut birliğe ilk katılan piyade er Çağtay Nacargil’ ilk katılım belgesi ve hediye verdi.

14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut törende yaptığı konuşmada, ülkemizin dört bir yanından gelerek birliğe katılan Mehmetçiklerin ant içme törenini icra ettiklerini belirterek, “Saygıdeğer misafirler, unutulmayacak bir törene şahitlik ettiniz. Sizlerle birlikte bu törene Türkiye Cumhuriyetini temsilen şanlı Al Bayrağımız ve Türk Silahlı Kuvvetlerini temsilen şanlı Sancağımız da şahitlik etmiştir. Ayrıca bu güzel yurdu bize miras bırakıp bugün özgürce yaşamayı bahşeden atalarımız, canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz de şahitlik etmiştir.” diye konuştu.

Anne ve babalara seslenen Tuğgeneral Nuhut, “Canınızdan kıymetli evlatlarınızı bizlere emanet ettiniz, bizler de bir evladın hangi güçlükle yetiştirildiğini çok iyi biliyoruz. Bu yüzden kışlaya adım attıktan itibaren onlar bizim de evlatlarımız olmuşlardır. Ümit ediyorum ki askerlik görevlerini tamamladıkları bugünden itibaren onları daha güçlü, daha sabırlı, daha dirayetli, olgunlaşmış, vatan sevgisi daha bir perçinleşmiş ve hayata daha bir hazır bulacaksınız.” şeklinde konuştu.

Tuğgeneral Nuhut, Mehmetçiklere de seslenerek, “Bu yemin ile sizler her zaman ve her yerde milletimize ve Cumhuriyetimize hizmet edeceğinize, askerliğin namusunu, Türk Sancağının şanını canınızdan aziz bilip, gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve şehit olacağınıza söz verdiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınızdan parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, samimiyet, dürüstlük ve ahlaktan asla taviz vermeyeceğine inancım kutsaldır.” ifadesini kullandı.

Mehmetçikler adına bir konuşma yapan piyade er İlker Hayat da, “Askerlik kutsal bir görevdir. Bu görev ancak cesaret, fedakarlık, dürüstlük ve mutlak itaatle yerine getirilir. Biz de bu kutsal vatani görevi yapmak üzere 3 hafta önce birliğimize katıldık. Katıldığımız ilk günden itibaren bütün komutanlarımız bizlere “ailen sizleri bizlere vatani görevini yapman için emanet etti, bizlerin tek amacı sizlere askerliği sevdirerek seni bugünkünden daha sağlıklı daha olgun bir şekilde ailene teslim etmektir” diyerek bizleri kendi evlatlarından ayırmadılar. Bugün burada bizden önce vatanın birliğini ve bütünlüğünü korumak için canını seve seve feda eden ecdadımızın kutsal emanetini devralmaktan büyük gurur ve şeref duyuyoruz.” dedi.

Harbiye Marşı'nın okunmasının ardından eğitimlerini tamamlayan Mehmetçikler, tören geçişi yaptı ve terhis oldu. Yemin eden Mehmetçikler terhis olarak aileleriyle hasret giderdi.

14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut törende Mehmetçiklerle ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.  

kars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(1).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(2).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(3).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(4).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(5).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(6).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(7).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(8).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(9).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(10).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(11).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(12).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(13).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(14).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(15).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(16).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(17).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(18).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(19).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(20).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(21).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(22).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(23).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(24).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(25).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(26).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(27).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(28).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(29).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(30).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(31).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(32).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(33).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(34).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(35).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(36).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(37).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(38).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(39).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(40).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(41).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(42).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(43).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(44).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(45).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(46).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(47).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(48).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(49).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(50).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(51).jpgkars’ta-bedelli-askerler-yemin-etti-(52).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler