Kars'ta BEDESTEM Törenle Hizmete Açıldı

Kars'ta BEDESTEM Törenle Hizmete Açıldı

Kars Belediyesi’nin bünyesinde oluşturduğu AB desteğiyle hazırlanan dezavantajlı bireyler için destek merkezinin açılışı yapıldı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla yürütülen İSKEP projesi kapsamında hayata geçirilen merkezin açılış töreni Kars Belediyesi binasında gerçekleştirildi.

Törene, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber’in yanı sıra Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileri ve Türkiye Belediyeler Birliği yetkilileri ile paydaş kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma gerçekleştiren Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber merkezin hayırlı olması temennisinde bulundular. Belediye Destek Merkezi’nin açılışında Başkan Karaçanta ve Büyükelçi Hansjörg Haber kurdeleyi birlikte kestiler. Ardından katılımcılar hep birlikte BEDESTEM’i gezerek çalışma alanları hakkında bilgi aldılar.

Kars Belediyesi, engelliler başta olmak üzere şiddet mağduru kadınlar, yoksullar ve eski mahkumlar gibi dezavantajlı grupların sosyal hizmet ve istihdam gibi hizmetlere ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Belediye Destek Merkezi’ni (BEDESTEM) faaliyete geçirmiş oldu. Açılışın sonunda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.


kha

Önceki ve Sonraki Haberler