Kars’ta bekçiler kayboldu!

Kars’ta bekçiler kayboldu!

İçişleri Bakanlığı tarafından Kars’ta açılan kontenjan ile eğitimlerini tamamlayan 70 Çarşı ve Mahalle bekçisinden 58’i geçtiğimiz yıl görevine başlamıştı.

22’si Kars il merkezde, 8’i Sarıkamış ve Kağızman ilçelerinde ve 4’ü Akyaka, Arpaçay, Digor, Selim ile Susuz ilçelerinde olmak üzere toplam 58 çarşı ve mahalle bekçisi, yaz aylarında vatandaşın huzurunu ve sokakların güvenliğini sağlamak için emniyet güçlerine destek verirken, kış aylarını yaşadığımız bu günlerde ise ne yazık ki bekçiler sokaklarda görünmüyor.

Kış aylarını rahat geçirmek için birçok bekçinin siyasi boşluğu da kullanarak rapor aldığı ve göreve gelmediği edinilen bilgiler arasında yer alırken, vatandaşlar çok sayıda bekçinin işe alınmasına rağmen görev yapmadıklarını iddia ettiler.

Kars’ta görev yapan bekçilerin, sorumluluk alanlarında görevlerini ifa etmedikleri ve görev yerlerinde bulunmadıklarını iddia eden bazı vatandaşlar, havaların soğumasıyla bekçilerinde kaybolduklarını söylediler.

Kars’ta mevsim şartlarının belli olduğu ve alınan bekçilerin sadece yaz aylarında görevlerini tam anlamıyla yerine getirdiklerini ifade eden vatandaşlar, “Kimlik sorma yetkisinin de verildiği bekçiler polislerle aynı yetkiyle donatıldı. Ancak polisler 7/24 esasına göre her zaman yanımızda olurken, sadece akşamları çalışan bekçilerin neden bizlerin huzuru ve güveni için çalışmak yerine kıraathanelerde, büfelerde veya kapalı alanlarda sadece mesai saatini geçirdiklerine anlam veremiyoruz. Burası Kars tabi ki hava soğuk olacak, bunu bilen vatandaşlar zaten bekçiliğe müracaat etti, o zaman tüm meslek grupları da kendilerince bir gerekçe göstererek görevlerini ifa etmesinler.” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler