Kars’ta Besicilik Semineri!

Kars’ta Besicilik Semineri!

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde Besicilik ve Süt Sığırcılığını Geliştirmeye Yönelik Toplantı düzenlendi.

 Kars’ta Besicilik Semineri!

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde Besicilik ve Süt Sığırcılığını Geliştirmeye Yönelik Toplantı düzenlendi.

İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu başkanlığında, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Şube Müdürleri ve ilimizde besicilik ve süt sığırcılığı ile uğraşan besiciler katıldı.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu yaptığı konuşmada, “Toplantımızın amacı Kars İlindeki besi işletmeciliği ve süt işletmeciliğini geliştirme, modern şartlara uygun hale getirme adına neler yapabiliriz bunları tartışmaktır. Bunun için öncelikle hayvancılık yapış şeklini değiştirilmesi, geleneksel tarım pratiklerinin bırakılması için yeni bir modeli üzerine konuşacağız. Bu modele “Kars Bakım Merkezi” adını verebiliriz. Bu model ile Kış dönemli olarak köy bakım merkezlerini açıp çiftçiyi doğru yönde besiciliğe sevk etmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün de, “İlimizde maddi şartlar ve iklim koşulları sebebiyle besicilik yaygın değildir, ilimizde mera hayvancılığı yapılmaktadır. Besi hayvancılığı ve süt işletmeciliğinin daha ileri düzeye gelmesi için önerilen modeller çok önemlidir. Bu modeller üzerine yaptığımız görüşmelerle ilimize en uygun besi hayvancılığı yapılışını belirleyip harekete geçmek en büyük isteğimizdir.” şeklinde konuştu.

BESİCİLİK TOPLANTISI

Ayrıca, Kars’ta çiğ süt ve süt ürünlerinin kalitesinin arttırılması için Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kars’ta süt ve süt ürünleri üreten işletmecilerin katıldığı bir toplantı daha düzenledi.

Kars Valiliği Gazi Salonu’nda düzenlenen Kars’ta çiğ süt ve süt ürünlerinin kalitesinin arttırılması konulu toplantıya Vali Eyüp Tepe, Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, süt ve süt ürünleri işletme sahipleri katıldı.

Toplantı Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması ile başladı.

Toplantıda açılış konuşması yapan, Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “İlimizde çiğ süt ve süt ürünlerinin kalitesinin arttırılması için ve bu işletmelerimizin en güzel şekilde üretim yapmaları açısından birçok çalışma yapmaktayız.” dedi.

Ardından Vali Eyüp Tepe bir konuşma yaptı. Vali Tepe, “İlimizde faaliyet gösteren süt ve süt ürünleri üreticilerinin ve biz yetkililerin bu tür toplantılardan sonuç almamız gerekiyor.” şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından Gıda Mühendisi Derya Bayrak, Kars’ta çiğ süt ve süt ürünlerinin kalitesinin arttırılması konusunda katılımcılara bilgi verdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler