Kars’ta Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi

Kars’ta Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi

Günümüzde hayatın her alanında karşımıza çıkan, bilgisayar, tablet ve akıllı telefon bu araçları birbirine bağlayan internette gelişen güvenlik çözümlerine karşı yeni saldırı türleri ve araçları da geliştirilmektedir.

Bilgi Güvenliği konusunda yeterli dikkat ve özenin gösterilebilmesi amacıyla, daha önceden de çeşitli tarihlerde verilen Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitiminin devamı olarak İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürü Nursel Karakurt tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü Konferans Salonunda Kars İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışan personellerine Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi verildi.

İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürü Nursel Karakurt Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitiminde Bilgi Güvenliği Politikaları, Dahili ve Harici Tehdit Unsurları, Bilgi Güvenliği İhlali, Şifre Güvenliği, Sosyal Medya, Sosyal Mühendislik ile e-posta Kullanımı ve Güvenliği" konularında personele slayt gösterisi ve videolu görsellerle bilgilendirdi. Sağlık çalışanlarını günlük hayatta ve mesai saatleri boyunca sosyal medyada karşılaşılabilecek olumsuz koşullara karşı uyarıldığı ve kötü niyetli sosyal medya saldırganlarına maruz kalmamaları için alınması gerekli tedbirleri görsel materyallerle anlatıldığı eğitime İl Sağlık Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Şube Müdürü Psk. Sacide Kılıç, Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr.Berkay Nazlı ve Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Yaşar Ayırkan ve personeller katıldı.

kars’ta-bilgi-guvenligi-farkindalik-egitimi-(1).jpgkars’ta-bilgi-guvenligi-farkindalik-egitimi-(2).jpgkars’ta-bilgi-guvenligi-farkindalik-egitimi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler