Kars’ta Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi

Kars’ta Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi

Kars İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerinde çalışan personele Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi verildi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Sağlık çalışanlarına verilen Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi, Sağlık Müdürlüğü İstatistik ve Bilgi İşlem birim çalışanları Deniz Göyce Rüzgar, Aslıhan Yılmaz ve Murat Akbaba tarafından verildi.

Verilen eğitimde; teknolojinin gelişmesi, internetin yaygınlaşması ve mobil cihazların kullanımının artmasıyla gündeme gelen bilgi güvenliği konusu işlendi.

Bilgi Güvenliği Politikaları Yönergesi ve kılavuzu çerçevesinde; Bilgi Güvenliği ve Kullanıcı Sorumluluğu, Elektronik Posta Kullanımı, Parola Güvenliği ve Sosyal Medya Kullanımı- Sosyal Mühendislik konuları anlatıldı.

Verilen eğitim ile katılımcılar; günlük hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen ve sosyal medya denilen sosyal paylaşım sitelerinde karşılaşabilecekleri olumsuz koşullara karşı uyarılmış, kötü niyetli sosyal medya saldırganlarının saldırılarına maruz kalmamaları için almaları gereken tedbirler konusunda bilgilendirildi.

kars’ta-bilgi-guvenligi-farkindalik-egitimi-(2)-002.jpgkars’ta-bilgi-guvenligi-farkindalik-egitimi-(3)-002.jpgkars’ta-bilgi-guvenligi-farkindalik-egitimi-(5)-001.jpgkars’ta-bilgi-guvenligi-farkindalik-egitimi-(4)-001.jpgkars’ta-bilgi-guvenligi-farkindalik-egitimi-(1)-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler