Kars'ta bin 500 kitaplık kütüphane kuruldu

Kars'ta bin 500 kitaplık kütüphane kuruldu

Bi' Dünya Umut gönüllüleri Kars'ın Sarıkamış İlçesine bağlı Karapınar İlk ve Orta Okuluna yaklaşık bin 500 kitaplık kütüphane kurdu.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

26 Nisan - 2 Mayıs tarihlerinde Kars'ın Sarıkamış İlçesine bağlı Karapınar İlk ve Orta Okuluna gelen Bi' Dünya Umut gönüllüleri, 5 gün boyunca burada kaldılar. Okula yaklaşık bin 500 arası kitap kapasiteli bir kütüphane kuran gönüllüler, okulda anasınıfı, 1. sınıf dersliklerinde ve kapılar gibi çeşitli yerlerde iyileştirmeler; koridorlara çeşitli faydalı süslemeler yaptı.

Tüm köy halkının davetli olacağı bir program düzenleyen gönüllüler, tiyatro, açık hava sineması gibi etkinliklerin yanında orada bulunma amaçlarını anlatan bir program yaptılar. 

Misyon ve vizyonları doğrultusunda en önem verdikleri sınıf içi etkinliklerini minik öğrenciler ile birlikte gerçekleştiren gönüllüler, her projelerinde olduğu gibi ''gökyüzü boyama (color-up)'' etkinliğini de gerçekleştirerek 5 günün sonunda arkalarında güzel anılar ve büyük umutlar bırakarak Kars'tan ayrıldılar.

'Bi' Dünya Umut' gönüllüleri, konu ile ilgili gazetemize bir açıklama yaparak, "Biz ‘Bi’ Dünya Umut’ topluluğu olarak üniversite öğrencilerinin oluşturduğu en büyük destekçimiz İstanbul Tuzla Belediyesi'nin paydaşlığında bir sosyal sorumluluk platformuyuz. Nisan 2015'ten bu yana faaliyet gösteren ve kırsalda eğitim gören ilk ve ortaokul çocuklarının sahip olduğu değer ve fırsatların farkına varıp, potansiyellerini keşfetmelerini sağlamayı misyonu edinmiş bir sosyal sorumluluk platformuyuz. Vizyonumuz ise kırsalda eğitim gören ilk ve ortaokul çocuklarında ulaşacağımız başarıyı yaygınlaştırarak Türkiye'deki eğitim sistemine yön veren bir sivil toplum kuruluşu olmaktır. Kırsalda eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik olan projelerimiz dahilinde şimdiye kadar Samsun, Kütahya, Kayseri, Ordu illerimize gittik. Proje kapsamında 4 gece 5 gün köy halkının evlerinde kalarak bu günler süresince öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize etki etmeye çalışıyor, kırsaldaki çocuklarımızın içlerindeki potansiyeli keşfetmelerini, geleceğe ''Umut'' ile bakmalarını, hayal etmelerini, çalışmalarını ve üretmelerini hedefliyoruz." dediler.

karsta-bin-500-kitaplik-kutuphane-kuruldu-(1).jpgkarsta-bin-500-kitaplik-kutuphane-kuruldu-(2).jpgkarsta-bin-500-kitaplik-kutuphane-kuruldu-(3).jpgkarsta-bin-500-kitaplik-kutuphane-kuruldu-(4).jpgkarsta-bin-500-kitaplik-kutuphane-kuruldu-(5).jpgkarsta-bin-500-kitaplik-kutuphane-kuruldu-(7).jpgkarsta-bin-500-kitaplik-kutuphane-kuruldu-(8).jpgkarsta-bin-500-kitaplik-kutuphane-kuruldu-(9).jpgkarsta-bin-500-kitaplik-kutuphane-kuruldu-(10).jpgkarsta-bin-500-kitaplik-kutuphane-kuruldu-(11).jpgkarsta-bin-500-kitaplik-kutuphane-kuruldu-(12).jpgkarsta-bin-500-kitaplik-kutuphane-kuruldu-(1).jpegkarsta-bin-500-kitaplik-kutuphane-kuruldu-(13).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler