Kars'ta Bir Tarihi Yapı Daha Kurtarılıyor!

Kars'ta Bir Tarihi Yapı Daha Kurtarılıyor!

2014 yılında Karslı İşadamı Kemal Erdoğdu tarafından alınan Katherina Sarayı, tarihi yapıya uygun restorasyon çalışması ile Kars’ta bir tarihi yapı daha kurtarılıp Hotel Katherina Sarayı olarak günümüz turizminde geçmişi geleceğe taşıyacak.

Cumhuriyet döneminden önce 1872 yıllarında Katherina için saray olarak kullanılan ve Cumhuriyet ilanından sonra askeri birlik binası olarak kullanılıp ardından uzun yıllar  harabe ve atıl durumda bırakılarak kaderine terk edilen Katherina Sarayı, çok yakında tarihe değer restorasyon çalışmasıyla Hotel Katherina Sarayı olarak turizmde yerini alacak.

2014 yılında Karslı İşadamı Kemal Erdoğdu tarafından alınan Katherina Sarayı, tarihi yapıya uygun restorasyon çalışması ile Kars’ta bir tarihi yapı daha kurtarılıp Hotel Katherina Sarayı olarak günümüz turizminde geçmişi geleceğe taşıyan bir işletme olacağını gözler önüne seriyor.

Dereiçi mevkiinde bulanan Hotel Katherina Sarayı, Kars Kalesi etekleri ve Kars Çayı arasında yer alıyor. Kars Kalesi ve Kars Çayı manzaralı odalarıyla birlikte 34 oda, alacarte restoran, açık hava konser alanı, taş terası, kış bahçesi ve otopark alanı ile restorasyon çalışmaları kısa zamanda sonlandırılması planlanıyor.

Hotel Katherina Sarayı işletmecilerinden Baha Erdoğdu; “Kars turizmi ve doğasına uygun restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Hotel Katherina Sarayı’nı Kars ve bölge turizmine kazandırmak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. “

Hotel Katherina Sarayı hakkında bilgi veren Hotel Katherina Sarayı Genel Müdürü Müslüm Meriç şunları söyledi;

“Otelimizde 7 odamız özel taş konseptli, 1 odamız vip suit olmak üzere  Kars Kalesi ve Kars Çayı manzaralı odalarımızla birlikte 34 odamız mevcuttur. Alacarte restoran, özel kahvaltı salonu, taş terası, kış bahçesi, otopark ile restorasyon çalışmaları tamamlanarak çok yakın zamanda Dünya Turizm’ine hizmet etmeye hazır olacağız. Amacımız Kars’ın tarihi ve kültürel mirasına katkıda bulunup tarihin izlerini turizmle geleceğe taşımaktadır. Harabe bırakılarak kaderine terk edilen Katherina Sarayı’nı Kars turizmine kazandıran işletmecilerimiz sayın Kemal Erdoğdu, Mustafa Erdoğdu ve Baha Erdoğdu’ya teşekkür ederiz. “

Hotel Katherina Sarayı yöneticilerinden Erdinç Ök ise; “Restorasyon çalışmalarımız sonlandıktan sonra profesyonel ekibimizle otelimizin özelliklerini en iyi ifade edecek halde tarih ve doğayla konuklarımıza hizmet edeceğiz.” diye konuştu.

Bizlerde Kars Manşet (ailesi olarak tarihe değer Hotel Katherina Sarayı’nın köhne ve harabe halinden kurtarıldığı için teşekkür eder, gelecekte başarılar dileriz.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler