Kars'ta Birileri KAFA Koleksiyonu Yapıyor!

Kars'ta Birileri KAFA Koleksiyonu Yapıyor!

Kars Millet Bahçesinde bulunan figürler kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırılmaya devam ediyor. Bu kişi veya kişiler bazı figürlerin kafasını koparması ise dikkatlerden kaçmıyor.

Uzun Yıllar atıl kaldıktan sonra Kars Belediye Başkanlığı’nca hazırlanan proje kapsamında atıl durumdan kurtarılarak Masal Parkı’na dönüştürülen Millet Bahçesi’nde bulunan çizgi film kahramanlarının figürleri kimliği belirsiz kişilerce kırılarak tahrip edildi. 

Kars’ın görünümünü değiştirip, daha yaşanabilir bir kent yaratmak için çalışmalarını sürdüren Kars Belediyesi, sosyal ve kültürel alanları geliştirmek, şehre yeni bir görünüm kazandırmak için çaba sarf ederken, Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce Masal Parkı’nda bulunan figürlerin kırılması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Uzun yıllar kimsenin uğramadığı ve adeta balicilerin ve sarhoşların mekan tuttuğu Millet Bahçesi Belediye tarafından hazırlanan proje ile atıl durumdan kurtarılarak eski canlı günlerine geri dönmüştü. İnsanların aileleriyle, çocuklarıyla birlikte zaman geçirdiği Masal Parkı kısa sürede insanlar tarafından aranan mekanların başında gelmeye başlamıştı. Masal Parkı’nda bulunan çok sayıda çizgi film kahramanlarının figürleri ise adeta çocukların ilgi odağı arasına gelmişti.

“MASAL PARKI’NDAKİ FİGÜRLERİN KIRILMASINA VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ”

Günde yüzlerce insanın ziyaret ettiği, piknik yaptığı ailesi ile çocuklarıyla zaman geçirdiği Masal Parkı’nda bulunan figürlerin kimliği belirsiz kişilerce kırılmasına tepki gösteren vatandaşlar, belediyenin yaptığı ve Kars’a kazandırdığı parka herkesin sahip çıkmasını istediler.

Masal Parkı’nda bulunan figürlere yapılan saldırıyı kınayan vatandaşlar, “Yıllarca buraya gelmiyorduk. Adeta burası pislik içerisindeydi. Burası derlendi toparlandı. Milyarlarca lira harcanarak çok güzel hale getirildi. Bizlerde çocuklarımızla hafta sonlarını burada geçiriyorduk. Ama her ne hikmetse buradaki figürlerin bir çoğu zarar görmüş, kırılmış, yazık değil mi? Belediye her figürün başına bekçi mi koysun? Biz bunlara zarar verenleri kınıyoruz” diye tepki gösterdiler.

Kars Belediye Başkanlığı’nca yaklaşık 30 bin metre kare üzerine kurulan Masal Parkı’nda restaurant, kafeterya, piknik alanları ve kamelyalar bulunuyor. Ara yollar yapılarak, çimlendirilen Masal Parkı’nda 4 bin kişilik amfi tiyatro sahnesi de mevcut. Çocukların da unutulmadığı parkta çizgi film kahramanlarının da figürleri yer alıyor. En ince ayrıntıya kadar düşünülerek yapıldıktan sonra halkın hizmetine açılan Masal Parkı’ndaki figürlerin kırılması ise tepki çekiyor.

karsta-birileri-kafa-koleksiyonu-yapiyor!-(1).jpgkarsta-birileri-kafa-koleksiyonu-yapiyor!-(4).jpgkarsta-birileri-kafa-koleksiyonu-yapiyor!-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler