Kars’ta “Biz Büyük Bir Aileyiz” yürüyüşü yapıldı

Kars’ta “Biz Büyük Bir Aileyiz” yürüyüşü yapıldı

Kars’ta 15-21 Mayıs Aile Haftası nedeniyle “Biz Büyük Bir Aileyiz” yürüyüşü gerçekleştirildi.

Volkan KARABAĞ

Aile ve Sosyal Hizmetler Kars İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüş, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı önünden başlayarak Hükümet Konağı önünde sona erdi. Yürüyüşe katılan vatandaşlar ellerinde “Biz Büyük Bir Aileyiz” yazılı pankart taşıdı.

Yürüyüşün ardından gazetecilere açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Kars İl Müdürü Doğan Yıldız, “Aile, toplumun temel yapı taşı olduğu gibi, kültürel aktarımın da merkezinde bulunmaktadır. Kültür, medeniyet, inanç, insani değerler yani toplumun genetik kodları bu yapı içinde geçişkenliği daha kolay sağlar. Bu yapı zedelendiğinde toplum gücünü yitirir. Bu yapı güçlü olduğu zamanda toplum güçlü olur. Bu da karşılıklı sevgi, saygı, fedakarlık, sorumluluk ve adaletli paylaşımla mümkündür.” dedi.

“Toplumun ve devletin devamlılığı için bu yapıyı güçlendirmek çok önemlidir.” diyen Yıldız açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Aile kurumunun karşı karşıya olduğu sorunları tespit etmek, tespit edilen sorunlarla ilgili çözümler geliştirmek hepimizin ortak hedefi ve sorumluluğudur.

Toplumsal yapının ve kalkınmanın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilirliği için aile kurumunun güçlendirilmesi temel amacımızdır.

Bunun için; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından Aile Eğitim Programı ile ailelerin sorun çözme kapasitelerini arttırmaya yönelik koruyucu ve önleyici bir rol üstlenmektedir.

Bununla birlikte;

- Aile Eğitim Programı(AEP) ülkemizde sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için ailelerin;

- Eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmalarına

- Aile içi süreçlerin işlevsel hale getirilerek aile yaşam kalitelerinin artmasına

- Sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmelerine ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.”

kars’ta-“biz-buyuk-bir-aileyiz”-yuruyusu-yapildi-(1).jpgkars’ta-“biz-buyuk-bir-aileyiz”-yuruyusu-yapildi-(2).jpgkars’ta-“biz-buyuk-bir-aileyiz”-yuruyusu-yapildi-(3).jpgkars’ta-“biz-buyuk-bir-aileyiz”-yuruyusu-yapildi-(4).jpgkars’ta-“biz-buyuk-bir-aileyiz”-yuruyusu-yapildi-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler