Kars'ta Bölge Müdürlerinin Hepsi mi Hasta?

Kars'ta Bölge Müdürlerinin Hepsi mi Hasta?

Kars Valisi Rahmi Doğan, 2017 yılının 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılmayan bölge müdürlerinin gerekçesinin hasta olduklarını öğrenince yerine gelen müdür vekillerinin toplantıyı terk etmesini istedi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, koordinasyon toplantısına katılmayan bölge müdürleri ve kurum müdürlerini temsilen gelenlerden toplantıyı terk etmelerini istedi.

Kars’ta 2017 yılının 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Rahmi Doğan başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Vekili Aynur Çakmakçı ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Vali Doğan, İl Planlama ve Koordinasyon Müdür Vekili Aynur Çakmakçı’ya toplantıya katılamayan bölge müdürlerinin ‘hepsi mi hasta, neden katılmadılar’ diye sordu. Bölge müdürlerinin hastalıklarını da soran Vali Doğan, toplantıya bölge müdürlerinden hangilerinin geldiğini sordu. Daha sonra da bölge müdürleri ve kurum müdürlerinin yerine gelenlerin ise toplantıyı terk etmelerini isteyerek dışarıya davet etti. Vali Doğan, bölge müdürleri ve kurum müdürlerinin gerçekten hasta olup olmadıklarını veya hastanede yatıp yapmadıklarını da sorduktan sonra, bundan sonra toplantılara bölge müdürleri ve müdürlerinin bizzat kendilerinin katılması talimatını verdi.

Talimatının ardından toplantıyı başlatan Vali Rahmi Doğan, 2017 yılının sonuna yaklaşıldığını hatırlatarak Kars’ın iklim şartları itibariyle kış mevsiminin de yaklaştığı için yatırımları tamamlama anlamında sona yaklaştıklarını söyledi.

Yıl içerisinde kışın yapılan tüm hazırlıkların yaz boyunca da icra ettiklerine işaret eden Vali Doğan: “İl Özel İdaresi anlamında söylüyorum. 230 kilometre grup yolu yaptık ve bitmek üzeredir. Köy yollarını da sıcak asfalta kavuşturmuş olduk. Bu bizim için önemliydi, ilimiz için önemliydi. Yine bunun dışında turizm ve kültür yatırımları anlamında da ciddi yatırımlar yaptık. Bu yatırımlar sayesinde Kars hem kültür anlamında, hem turizm anlamında ciddi bir katma değer elde edecektir diye düşünüyorum. Diğer kamu kuruluşları olarak da yatırımlarını kar kış gelmeden tamamlamak üzere son sürece girmiş bulunmaktayız. Tabi sezonun kısa olması bizi ve yatırımlarımızı baya bir kısıtlıyor ama hazırlığımızı iyi yaparsak üzerinde iyi durursak hızlı çalışırsak da vakit bizim içinde yeterli. Tahminime göre ay içerisinde çalışma ve faaliyetler devam eder. Ondan sonra Kasım ayında iklim şartları artık ne kadar müsaade ederse çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Biz valilik açısından özel idare açısından yılbaşında planlamış olduğumuz tüm yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Sabah il genel meclisinde de benzer bir toplantı yaptım orda da tekrar bir arkadaşlarla gözden geçirmede bulunduk. Tespitim şu valilik olarak il özel idaresi olarak yapmamız gerekenlerin tamamına yakınını gerçekleştirdik bu bizim için başarıdır. Bundan dolayı da tüm mesaiyi arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bugün diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yatırımlarını da görüşeceğiz ve bir karara bağlayacağız.” dedi. 

Vali Doğan, konuşmasının ardından basın mensuplarına da teşekkür ederek toplantının basına kapalı devam edeceğini söyledi.

karsta-bolge-mudurlerinin-hepsi-hasta-(1).jpgkarsta-bolge-mudurlerinin-hepsi-hasta-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler