Kars’ta Buruk Turizm Haftası!

Kars’ta Buruk Turizm Haftası!

15-22 Nisan tarihleri arasında her yıl kutlanmakta olan Turizm Haftası bu yıl Kars'ta yaşanan üzücü olaylar nedeniyle sönük başladı.

Kars’ta Buruk Turizm Haftası!

15-22 Nisan tarihleri arasında her yıl kutlanmakta olan Turizm Haftası bu yıl Kars’ta yaşanan üzücü olaylar nedeniyle sönük başladı.

Turizm Haftası 38’nci yıl kutlamaları Gazi Ahmet Muhtar Paşa konağında hazırlanan sade bir serginin açılışı ile başladı. Birçok etkinliğin iptal edilmesinin ardından GAMP konağı sergi salonunda ev hanımları tarafından hazırlanan Kars’ın tarihi ve kültürel alanlarını anlatan el sanatları ve el örgüleri sergisinin açılışı yapıldı. Açılışa Belediye Başkan Vekili Erdinç Erdağı, il Kültür Turizm müdürü Hakan Doğanay, turizm işletmecileri ve öğrenciler katıldı. Serginin açılışında konuşma yapan İl Kültür Turizm Müdürü Hakan Doğanay; Turizm, şehircilik alanında, ekonomik anlamda yükselmesinde ve tanıtımında önemli bir yeri var dedi.

Yapılan Konuşmanın ardından serginin açılışı davetliler tarafından yapıldı. Sergi açılışının ardından il Kültür Turizm müdürü Hakan Doğanay, turizm işletmecileri Vali Eyüp Tepe’yi makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret nedeniyle ve Kars’taki turizm potansiyeli hakkında açıklamada bulunan Vali Tepe Turizm Haftasının; farkındalığın sağlanması anlamında Karsı’ın turizm etkinliklerinin farkında olması, turizmden gelir elde edebilmesi için bu haftaların dışa hitap edebilmesi için daha fazla materyalle tanıtılmasını hedeflediklerini söyledi.

KARSOD Turizm Birliği Turizm Haftası ve 2014 yılı yaz turizmi hakkında açıklamada bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan KARSOD başkanı Halit Özer, “Bu yıl Turizm Haftası ilimizde yaşanan olaylar nedeniyle kutlama programları olmayacak. Sadece yapılacak olan ziyaretler var.” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler